MUHALEFETE RAĞMEN KABUL EDİLDİ

MUHALEFETE RAĞMEN KABUL EDİLDİ

Oylamada CHP ve MHP grupları red yönünde oy kullanırken karar AK Parti grubunun evet oylarıyla kabul edildi.

Bozüyük Belediye Meclisi Nisan ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 12 gündem maddesi ile yapılan toplantıda geçirdiği ameliyat sonrasında istirahat eden Başkan Bakıcı toplantıya katılarak meclise başkanlık etti. Ancak toplantının yarısında rahatsızlığı nükseden Başkan Bakıcı toplantıyı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Toplantının kalan bölümü Meclis Başkan vekili Mehmet Doğan Tunç başkanlığında devam etti. Bir süre dinlenen Başkan Bakıcı; otopark, meydan ve hal camiinin yenilenmesini kapsayan hal bölgesine yapılacak projenin oylaması öncesinde toplantıya katılarak yeniden meclise başkanlık etti. Yapılan oylamada hal bölgesine yapılacak projenin imar değişikliği MHP ve CHP grubunun red oylarına karşı oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantının ilk gündem maddelerinde meclis organlarının seçimi yapıldı. Yapılan kapalı oylamalarda Başkan vekilliği, meclis kâtipleri ve encümen üyeleri seçiminde AK Parti grubuna karşı CHP aday çıkarmayarak MHP’nin adaylarını destekledi. Hal böyle olunca AK Parti ve MHP’nin adayları her üç oylama ve tekrarlarında da eşit oy aldı ve kura çekimi yapıldı. Yapılan kura çekiminde Başkan Vekilliği’ni M.Doğan Tunç ile encümen üyelerini ise Veysel Kılıç ve Hüseyin Kösemen ile AK Parti alırken meclis katiplerini ise Bekir Ceyhan ve Vedat Can ile MHP grubu aldı. Plan ve bütçe komisyonuna parti gruplarınca önerilen AK Parti grubundan Abdurrahman Kırgız ve Mehmet Bal ile MHP grubundan Derya Baltacı oy birliği ile seçildi. İmar komisyonuna ise yine parti gruplarınca önerilen AK Parti grubundan M.Doğan Tunç ve Uğur Soylu MHP grubundan ise İsmet Ülken oy birliği ile seçildi.

Organ seçimlerinin ardından 6.’ıncı madde de belediyenin mevcut borçlarının kapatılması araç gereç alımı ve gerçekleştirilecek projelerin finansmanını sağlamak üzere yurt içi bankalar, fonlar, kredi kuruluşları ve v.b. finans kuruluşlarından bağış, hibe, borçlanma ve proje kredileri için görüşmeler ve anlaşmalar yapılması konusunda Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusu görüşüldü. CHP grubu adına konuşan Coşkun Aksubütçe onaylanmadan bu yetkinin verilmesinin kanuna uygun olsa bile etik olmayacağını söyledi. Yapılan oylamada MHP ve CHP grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu Başkan Bakıcı’ya yetki verildi. Faaliyet raporunun Cuma günü yapılacak 2.’inci bileşimde görüşüleceği belirtildi. İlçe genelinde OEDAŞ tarafından yapılacak 4 adet trafo yeri konusu imar komisyonuna sevk edildi. Akpınar Mahallesinde tren yoluna paralel konumdaki arsalarla ilgili imar değişikliği konusu imar komisyonuna sevk edildi. Ardından belediyeye imar komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. Belediye imar komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesinde hal mevkiine yapılacak projenin imar değişikliği konusunda uzun süreli görüşme ve tartışmalar yapıldı. Yapılan görüşmeler sonrasında hal bölgesine yapılacak projenin imar değişikliği MHP ve CHP grubunun red oylarına karşı AK Parti grubunun evet oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 3443 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum