Muhammed Karadayı’dan çağrı

Muhammed Karadayı’dan çağrı

AK Parti Bilecik Belediye Meclis Üyesi Muhammed Karadayı, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde yaptığı açıklamada, Bilecik’in 1’inci derece bölgesinde yer aldığını anımsatarak Bilecik’in yapı stoğunda değişim ve dönüşümün zorunlu olduğuna dikkat çekti.

AK Parti Bilecik Belediye Meclis Üyesi Muhammed Karadayı, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde yaptığı açıklamada, Bilecik’in 1’inci derece bölgesinde yer aldığını anımsatarak Bilecik’in yapı stoğunda değişim ve dönüşümün zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Muhammed Karadayı, Gazipaşa, İstiklal, İsmetpaşa ve Cumhuriyet Mahallelerine dikkat çektiği açıklamasında bu mahallelerde yaşayan nüfusun Bilecik’in yüzde 50’sini oluşturduğunu ifade etti. Bina yaş ortalamalarının 25’in üzerinde olduğunu belirten Muhammed Karadayı, şunları kaydetti:

“6 Şubat depremi 50 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettiğimiz bir geceydi. Biz topluma göre doğal afet, bilim adamlarına göre beklenen bir deprem. Aynı 1999 depreminden günümüze kadar konuştuğumuz, büyük depremin kapıda olduğu ve Marmara Bölgesi’nin bu depremden etkileneceği, özellikle 1. derece deprem bölgesi statüsünde yer alan şehrimizde bu hususta daha ciddi adımları yerel yönetim ve toplumumuzun birlikte atması elzemdir.

Şehrimizin Gazipaşa, İstiklal, İsmetpaşa ve özellikle Cumhuriyet mahalleleri şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın ve ticari alan nüfusunun yüzde 50'sini oluşturmaktadır.

Bu mahallelerimiz başta olmak üzere, binaların yaş ortalaması 25’in üzerindedir. Bu sebeple 6 Şubat 2023 depremi toplum olarak bizlerin ve yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm ve kentsel planlama alanında milattır. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başta deprem bölgeleri ve Türkiye’mizin dört bir noktasında başlayan seferberlik, 31 Mart seçimleri bu birliktelik için şehrimiz adına dönüm noktalarından bir tanesidir.

6 Şubat depremi sonrası yatay mimari, yeni imar alanları, kentsel dönüşüm, mevcut bina veri tabanı noktasında belediye meclisinde yaptığımız uyarılar, mevcut yönetim anlamında sözde fotoğraf protokollerinin ötesine geçmediği açık bir şekilde ortadadır.

Özetle şehrimizin 1. derece deprem bölgesinde ve mevcut bina yapı stokları noktasında eski yapılaşmaya sahip olması bu konuda bilimsel veriler eşliğinde değişim ve dönüşümü zorunlu kılmaktadır. Bilimsel ve teknik veriler eşliğinde hemşerilerimiz ile birlikte deprem tedbirlerini ve dönüşümü şehrimizde sağlamalıyız.

Rabbim milletimize bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

muhammed-karadayidan-cagri1.jpg

Bu haber toplam 820 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.