Muharrem İnce Bilecik'ten hem iktidara hem muhalefete yüklendi

Muharrem İnce Bilecik'ten hem iktidara hem muhalefete yüklendi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bilecik’e geldi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bilecik’e geldi. 

Bilecik temasları kapsamında ilk olarak basın mensupları ile bir araya gelen Muharrem İnce, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Muharrem İnce, TOKİ Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, AK Parti iktidarına eleştirilerde bulunurken muhalefete de yüklendi. İktidarın muhalefetten muhalefetin ise iktidardan memnun olduğunu ifade eden Muharrem İnce, “Biz ikisinden de razı değiliz.” dedi. 

muhareem-ince-bilecikte1.jpg

"Derdimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil"

Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde iktidarın boş işlerle uğraştığını öne süren İnce, gıda ve akaryakıt fiyatları üzerinden eleştiriler getirdi. Türkiye’nin üretmeye ihtiyacı olduğunun altını çizen İnce, muhalefetin ise doğru bir siyaset izlemediğini söyledi. Muhalefetin Türkiye’ye umut olamayacağını dile getiren İnce,“ Derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Biz Türkiye’yi yönetmeye talibiz.” ifadesini kullandı. 

Muharrem İnce’nin açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

“Bu haramzadeler ne varsa sattılar şimdi yurt dışından şeker almaya çalışıyorlar. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında bu ülkede şeker fabrikaları kurulmuşken şimdi şekere muhtaç duruma düştük Allah aşkına. 

muhareem-ince-bilecikte2.jpg

"Bir ürünün vergisi fiyatını geçemez"

Memleket yangın yerine dönmüş bir kişi uzaya gidecekmiş, mahkumların izni uzatılmış, asker kaçakları ve bakaya kalanlar bedelli askerlikten faydalanacakmış. Vaatlere bakın. Bir ürünün vergisi fiyatını geçemez. Ekonominin kuralı bu. Rakının fiyatı 85 lira vergisi 240 lira. 85 liradan 240 lira vergi alıyorlar. Yani bunları var ya bu rakı içenler kurtarıyor biliyor musun? Vergiyi buradan alıyorlar. İçmeyin şunu ya, vallahi içmeyin.

"Böyle bir durumda Türkiye üretemez"

Memleketin sorunlarına kalıcı çözüm üretemiyorlar. Depo basarak, tanzim satış mağazası açarak sorun çözülmez. Sorun üretimde Türkiye üretemiyor. Geçen yıldan bu yana brent petrol yüzde 60 artmış ama mazot yüzde 300 artmış. Dolar yüzde yüz artmış. Geçen yıl 8 lira şimdi 16 liranın üzerinde. Böyle bir durumda Türkiye üretemez. Dünyada da pahalılık var, bu yalandan sıkıldım artık. Bunu tekrar anlatmak istiyorum dünyada gıda fiyatları yüzde 30 arttı. Doğru bu Almanya’da da arttı, Japonya’da da arttı ama Türkiye’de yüzde 90 arttı. Biz Türkiye’de neden bu kadar arttığını soruyoruz. 

muhareem-ince-bilecikte3.jpg

"Muhalefet boş işlerle uğraşıyor"

Ana muhalefet partisi de boş işlerle uğraşıyor. Türkiye’ye umut olmak gibi bir dertleri yok. Kaçış planı açıklayacağım diyor 50-60 milyon dolar paradan bahsediyor. Kaçacak adam bu paralarla mı kaçar? Kaçacak adamların çaycısından çıkar bu para. Ama bunlar birbirlerinden memnun. Biz ikisinden de memnun değiliz. Biz Türkiye’ye umut olmak istiyoruz. Türkiye’yi yönetmeye talibiz. Yeni bir partiyiz ve inşallah kısa sürede büyüyeceğiz.” diye konuştu. 

Muharrem İnce daha sonra Bilecik TSO'yu ziyarete gitti.  Cuma namazını Dedeoğlu Camii'nde kılacak olan Muharrem İnce partisinin il başkanlığı binasının açılışını yaparak yeni katılan üyelere rozet takacak. İnce son olarak çarşı esnafını ziyaret edip Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla bir araya gelecek. 

muhareem-ince-bilecikte4.jpg
 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1859 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum