MUHTARLAR DERNEĞİ´NDEN AÇIKLAMA

MUHTARLAR DERNEĞİ´NDEN AÇIKLAMA

Bozüyük Muhtarlar Derneği, ´Muhatabına ulaşmayan tebligatlar mağduriyet yaşatıyor´ başlıklı haberimize açıklama yaptı.

Bozüyük Muhtarlar Derneği, 'Muhatabına ulaşmayan tebligatlar mağduriyet yaşatıyor' başlıklı haberimize açıklama yaptı. Şubat ayı içerisinde yayınladığımız haberle ilgili Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunmuştu. Gazetemizde bahsi geçen haber içeriğinde tebligatlarla ilgili iddiaların yanısıra İlhami Çınar'ın açıklamalarına da yer vermemize rağmen Bozüyük Muhtarlar Derneği'de gazetemize bir açıklama gönderdi.
Dernek Başkanı Mustafa Terle imzalı açıklamayı aynen yayınlıyoruz;
"10/02/2016 tarihinde yayınlanan 'Muhatabına ulaşmayan tebligatlar mağduriyet yaşatıyor' başlıklı haberde tebligat kanununa göre muhtara bırakılan tebligatların muhtarlarca ilgilisine ulaştırılmadığı muhtarların görevlerini yapmadığı bu nedenle mağduriyete neden olunduğu haberi verilmiştir.
Tebligat kanunu 21. madde uyarınca posta memuru tebligat evrağını muhtara bırakmak ve ilgili adrese bildiri yapıştırarak en yakın komşusuna tebligatın muhtara bırakıldığını bildirmekle görevlidir.
Muhatap tebligat evrağını muhtardan almak zorundadır. Muhtarın ilgiliyi aramak, ulaşmaya çalışmak gibi bir görevi bulunmamaktadır.
Mahalle veya köy muhtarlarına tebligat evrağını muhataba ulaştırma yükümlülüğü tebligat kanunu ya da başka bir kanunla ayrıca düzenlenmemiştir.
Yasal düzenleme böyle olmasına karşın haberde muhtarın ilgili kanun uyarınca tebligat evrağını muhatabına ulaştırmak gibi bir görevi olduğu ve muhtarların bu görevi yerine getirmediği ileri sürülmektedir.
Yapılan bu haber kanuna ve gerçeğe aykırı olup muhtarlık mesleğini yapanların meslek ve kişisel onurlarını zedeleyici niteliktedir."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.