Mustafa Işık Vefat Etti

Mustafa Işık Vefat Etti

Söğüt İlim Yayma Cemiyeti Eski Şube Başkanı hayatını kaybetti.

Söğüt İlim Yayma Cemiyeti Eski Şube Başkanı hayatını kaybetti. Merhum Mustafa Isık’ın cenazesi öğle namazına müteakiben Söğüt Merkez Çelebi Mehmet Cami-i Şeriften kaldırılarak Söğüt Merkez mezarlığına defnedilecek.

Bilecik İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Kadir Urfanlı, “Bir Dava Delisi Kervanını yükledi gitti.. Herkesin ölüm uykusuna yattığı bir dönemdi..O meş'ûm 28 şubat süreciydi..  Söğüt İHL kapanmak üzereydi.Herkes seyrediyordu.. O da seyredenlerin acıklı ve gülünç halini seyrediyordu.

mustafa-isik-vefat-etti.jpeg

Bir yiğitti O..Hz.Ebu Bekir gibi..İtibarlı ve zengin bir pamuk tüccarıydı.İşi de iyiydi..

Caresizce seyretmek ağrina gidiyordu..Peco minibüsü  vardı iş yerinin..Fabrikayı  oğullarına  bırakıp diyar diyar gezdi ihl'leri yaşatmak için.. Bin yıl sürecek bu süreç diyenlere inat..Bütün Dogu Anadoluyu dolaştı onlarca öğrenci  topladı.Söğüt ihl'yi yasatacakti.Yaşatmaliydi..Yoksa hesap günü  hesap  veremem diye hesap ediyordu.. Hasbice..Harbice..Bi delikanlinin yapamadığını yaparak...Menfaat ,makam hesabı yapmadan..İşte bu niyetle dolasti tüm Türkiyeyi

Karadenizi dolaştı fındık, çay topladi.Ege'yi gezdi zeytin topladı..Bu öğrencilerin iaşe ve ibatesi için.... Hem 70 yaşındaydı Hem de kalp pili takılıydı.. Bir Allah  aşıgıydı..O bir deliydi..O bir veliydi..O bir Allah adamıydı Allah için ömrünü  adayan...O bir vakıf insandı..Hakka vakfetmişti alinterini..Kınayanlara inat  o mutluydu davasında..Ümmetin çocukları  İslamsiz yetişmesin diye uykulariyla  mücadele ediyordu..Sonunda yendi uykularını..Hani şimdilerde  bizim gibi mışıl mışıl uykusunda islam rüyası gören gardrop  Müslümanlarına inat..

Bilecik/Söğüt İHL ve İYC efsane reisimiz Mustafa IŞIK başkanımız "Mustafa Amcamiz"vefat etmiştir. Cenazesi 11.12.2022 Pazar günü Öğle namazına müteakiben Söğüt Merkez Çelebi Mehmet Cami-i Şeriften alınarak Söğüt Merkez mezarlığına defnedilecektir. Dost,akraba ve tüm  camiamıza sabırlar dileriz. Allah Rahmet eylesin Mustafa amcam..Amin” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4792 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum