Mustafa Yaman, aday adaylığı kararını açıkladı

Bayırköy Belediye Başkanı ve Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Yaman, Bayırköy’de gerçekleştirdiğimiz “Belediye Çalışmalarından Memnun Musunuz?” röportajlarımızın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Bayırköy Belediye Başkanı ve Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Yaman, Bayırköy’de gerçekleştirdiğimiz “Belediye Çalışmalarından Memnun Musunuz?” röportajlarımızın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Meşe’nin sorularını yanıtlayan ve Bilecik siyasetine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Mustafa Yaman, dikkat çekici ifadeler kullandı.

mustafa-yaman-aday-adayligi-kararini-acikladi1.jpg

MUSTAFA YAMAN KONUĞUMUZ OLDU

2024 yılının Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi başlattığımız “Belediye Çalışmalarından Memnun Musunuz?” röportajlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Dodurga ve Vezirhan’ın ardından Bayırköy beldesinde gerçekleştirdiğimiz röportajlar sonrası Bayırköy Belediye Başkanı ve Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Yaman konuğumuz oldu.

Röportajlarımıza yansıyanlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mustafa Yaman, belde halkına kendisine gösterdikleri teveccühten ötürü teşekkür etti. Röportajlara yansıyan eleştirilere yanıt veren Başkan Yaman, yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmalardan bahsetti.

VİZYON PROJEDE GELİŞMELER VAR

Vizyon projeleri arasında yer alan demiryolu deplase işiyle ilgili olumlu gelişmelerin yaşandığını anlatan Başkan Yaman, pandemi ve sonrasında yaşanan deprem felaketiyle birlikte projenin gecikmeye uğradığını ifade etti.

Projenin takipçisi olduğunu ve 2024 yılı içerisinde önemli gelişmeler kaydedilmesini beklediklerini dile getiren Başkan Yaman, “Beldemi içerisinden geçen demiryollarının belde dışına alınmasıyla birlikte o alanda çok güzel bir projemiz var. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar sebebiyle gecikme yaşansa da projenin takipçisi olmaya devam ediyoruz. İnşallah o alanda gerçekleşecek projeyle birlikte Bayırköy’e değer katacak önemli bir yatırım gerçekleşecek” dedi.

YENİDEN ADAY OLACAK MI?

Bayırköy’de 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Mustafa Yaman, 2024 yılı seçimlerinden aday olup olmayacağına ilişkin tartışmalara ise noktayı koydu. Önümüzdeki seçimlerde Bayırköy’den aday adayı olmayacağını söyleyen Mustafa Yaman, “Bayırköy’de kesinlikle aday adayı değilim” dedi.

BİLECİK’E ADAY ADAYI OLACAK MI?

Başkan Yaman, Bilecik Belediye Başkan Aday Adaylığına ilişkin soruya ise “Görevden kaçmayız ama ben illaki aday olacağım diye meydanlara çıkıp toplantılar yapacağım gibi bir şeyi kimse beklemesin” diye konuştu.

Doğru adayı belirlemek adına ciddi çalışmalar yapıldığını kaydeden Mustafa Yaman, “Genel merkezimiz, il başkanımız, milletvekilimiz doğru adayı bulmak için ciddi çalışmalar yapıyorlar. Doğru karar ne ise orada duracağız. Doğru karar biz olursak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

BİLECİK SİYASETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

AK Parti’nin 2024 seçimlerinde 2019’u telafi edeceğine dikkat çeken Yaman, programın son bölümünde Bilecik siyasetine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bilecik’in civar illere göre geride kaldığını aktaran Yaman, şöyle konuştu:

“Bilecik’te bize bir orkestra şefi lazım. Bize bir abi lazım. O kadar bakanlarımız geldi geçti ama çok iyi değerlendiremediğimizi düşünüyorum. Civar illerde çok hızlı gelişmeler yaşanırken biz hala şehrin göbeğindeki ucube ile meşgul oluyoruz. Bilecik’in gelişmesi için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.

Bilecik halkından bir şey istiyorum. Biz oluruz olmayız ayrı ama partimiz kimi çıkarırsa arkasında dimdik duracağız. Kim seçilirse seçilsin seçildikten sonra Bilecik’te siyasetin bitmesi lazım. Kim varsa ona yardımcı olmamız lazım. Siyasette lafta çalışma zamanı barışma zamanı falan diye söyleriz ama hep bunlar lafta kaldı. Artık birlikte olma zamanı, Bilecik’in birlikte olması lazım.

Özellikle ben kendi partimden bahsetmek istiyorum. Bu dönem yok ama önceden Ankara’daki ile Bilecik’teki anlaşamaz, Bilecik’teki ile parti içindeki anlaşamaz gibi sohbetler oldu ama bu dönem ümitliyim. Çok güzel bir uyum var. Bu uyum başarı, başarı da hizmet getirecektir. Bilecik bizim hepimizin, inşallah elbirliği ile mücadelemizi yaparız. Bize görev verilirse göreve hazırız.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2293 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum