Mv. Tüzün bütçe üzerine görüştü

Mv. Tüzün bütçe üzerine görüştü

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, TBMM Genel Kurulu’nda, İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerine söz aldı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, TBMM Genel Kurulu’nda, İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerine söz aldı.

CHP grubu adına söz alan ve bütçe üzerinde bir konuşma yapan Milletvekili Yaşar Tüzün, “Bu bütçeye genel olarak baktığımızda insan odaklı hiçbir şey olmadığını tespit etmiş bulunuyoruz. Bu bütçede insan yok bu bütçede derde derman yok. Bu bütçede açıkçası insanlık yok, saydamlık yok, hesap verebilirlik yok ve geleceğe dair bir umut yok. İnsanımıza mutluluk yok.” ifadelerini kullandı.

BÜTÇEDEKİ EKONOMİK RAKAMLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Bütçe görüşmelerinde ekonomik rakamlar hakkında bilgi veren Mv. Tüzün, ‘’Neden yok? 22 yıllık AK Parti iktidarının Türkiye’ye getirdiği ekonomik borçlanmadan dolayı insana verebileceği bir şey yok. Türkiye İstatistik Kurumu’nun, Merkez Bankasının, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’nun resmi kayıtlarına baktığımızda Türkiye’nin toplam borcu 6 trilyon 726 milyar Türk Lirası. Toplam kredi borcu 11 trilyon 294 milyar Türk Lirası. Bu hükümetin bütçe açığı 572 milyar Türk Lirası. Toplam dış borç 475 milyar dolar. Kısa vadeli borç 219 milyar dolar. Dış ticaret açığı 77 milyar dolar ve cari açık 51 milyar dolar. Böylesine ekonomik olarak boğulmuş bir iktidar ile karşı karşıyayız. Süreç içerisinde kamu düzeni ve toplumsal huzurun sağlanması açısından operasyonlarınızı destekliyoruz. Bunda hiç şüphe yok. Ancak bu örgütler 3 Haziran 2023 tarihinden önce kurulmuş örgütler değil midir? Yani siz 3 Haziran 2023 tarihinde göreve başladığınızdan önceki, iktidarınız dönemindeki 11 bakan döneminde bu suç örgütleri yok muydu?’’ dedi.

“AK PARTİ İKTİDARI KİRLİ PARA İLE İMTİHAN EDİYOR’’

Konuşmasının devamında ‘’Suç örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar ekonomik krizin yaralarını sarmak için mi yürütülüyor? Şu sorulara açık ve net olarak yüce mecliste cevap istiyoruz.’’ İfadelerini kullanan Tüzün sorularını şu şekilde yöneltti.

Sorumuz 1: Sözü geçen suç örgütleriyle ki aralarında uluslararası suç örgütleri var. Ne zamandan beri Türkiye’de faaliyet gösteriyorlar?

Sorumuz 2: Bu suç örgütlerinin Haziran 2023 öncesinde üzerine gidilmemesinin sebebi nedir?

Sorumuz 3: Eğer bu suç konumunun sorumlusu bir önceki bakan Süleyman Soylu ise bizzat iktidar partisinin milletvekili seçilerek, dokunulmazlık zırhının altına alınmasının sebebi nedir?

Sorumuz 4: 4 Haziran 2023 tarihinden beri yürütülen organize suç ve uyuşturucu operasyonlarında ele geçirilen güncel değeri kaç Türk lirasıdır? AK Parti’nin suç örgütlerine verdiklerini geri alıyor diyebiliriz. Ama halktan aldıklarının hesabını bir türlü veremiyor, ödemek istemiyor.

“BU SORULARI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konuşmasında ‘Biz bu hesap ödeninceye kadar bu soruları sormaya devam edeceğiz’’ diyen Tüzün, ‘’Ülkemizdeki çürümüşlüğü gündemde tutmaya devam edeceğiz. Bu operasyonlarla ilgili birçok suç lideri ve operasyonun içinde bulunan insanlar yakalanıyor, cezaevine konuluyor. 3 yıl 5 yıl yatıyor. Ama suç örgütünün arka perdesinde bulunanlar bunu işlemeye devam ediyor. Bu yönüyle baktığımız zaman cezaevine giren suç örgütünün lideri elinde tesbih çekerek, orda fedailik orada efelik yapıyor ama sistem dışarıda devam ediyor. O nedenle Sayın Bakan, Cumhuriyet Halk Partisinin komisyondaki sözcüsü olarak bu tür suç örgütlerinin yakalananlarının başta mal varlıklarına, menkullerine, gayri menkullerine el konulması noktasında hangi yasal düzenleme yaparsanız, arkasındayız. Destek vermeye hazırız.’’ dedi.

YEREL SEÇİM VE ADAY ADAYLARINA DAİR KONUŞTU

Konuşmasının sonunda yerel seçimler ve aday adaylarına ilişkin fikirlerini sunan Milletvekili Tüzün, ‘’İçişleri Bakanlığı deyince yerel yönetimler söz konusudur. Yerel yönetimler seçimine de çok kısa bir süre kaldı.Yani takriben 3 ay veya 100 gün. Şimdi Türkiye’de bu sürece müdahil olan veTürkiye’de birçok şehri, büyükşehri, il belediyelerini yöneten Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımız yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen başarılı bir dönem geçirmişlerdir. Hani Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde diyordunuz ya! Ey millet ittifakının bileşenleri. adayınız nerede? Şimdi biz size soruyoruz. AKP iktidarı, Cumhur ittifakının bileşenleri, Belediye başkan aday adaylarınız nerede? Ama fark etmez. Başta İstanbul’da, Ankara’da ve Türkiye’nin birçok şehrinde göstereceğiniz adaylar isim olarak aday olacaklardır. Ama cismin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz ve davet ediyoruz. İşte yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Başta İstanbul’da, Ankara’da ve Türkiye’nin birçok yerinde Recep Tayyip Erdoğan ile mücadele etmeye onu sandıkta yenmeye hazır olduğumuzu söylemek istiyorum.’’ diyerek konuşmasını bitirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.