Mv. Tüzün tarafını açıkladı!

Mv. Tüzün tarafını açıkladı!

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde gerçekleştirilecek arazi toplulaştırması kararını meclise taşıdı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde gerçekleştirilecek arazi toplulaştırması kararını meclise taşıdı. Arazi toplulaştırmasıyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya soru önergesi veren Mv. Tüzün, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Bu yanlış uygulamada benim tarafım Pazaryeri’dir, Pazaryeri’li vatandaşlarımızdır” dedi.

İDDİALAR PAZARYERİ'Nİ KARIŞTIRMIŞTI!

Bilindiği üzere; Pazaryeri ilçesinde alınan arazi toplulaştırması kararı kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İlçede yapılan bilgilendirme toplantıları ve DSİ yetkililerinin çalışmaları neticesinde ilçe halkı toplulaştırmaya karşı tavrından geri adım atmazken son sözü DSİ'nin söyleyeceği belirtilmişti.

Ayrıca, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’in köyü Bozcaarmut’ta arazi toplulaştırmasına yönelik karar alınmamasına dikkat çekilirken “Vekilin köyü neden muaf tutuldu?” sorusu gündeme gelmişti.

Diğer yandan, Milletvekili Halil Eldemir’in ilçe halkıyla yaptığı görüşmelerden sonra Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşerek vatandaşların toplulaştırmayı istemediğini aktaracağını söylediği iddia edilmiş ancak Bakan Yumaklı'ya "İlçe halkı ilk başta istemiyordu ama yapılan bilgilendirme çalışmalarından sonra ikna oldular. Vatandaşların toplulaştırmaya karşı tavrı ortadan kalktı” şeklinde ifadeler kullandığı öne sürülmüştü.

YAŞAR TÜZÜN SORU ÖNERGESİ VERDİ!

Yaşanan bu gelişmeler sonucunda Milletvekili Tüzün, Bakan Yumaklı’ya 7 adet soru yöneltirken uygulamanın Pazaryerili vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti. Pazaryerili vatandaşların yanında olduğunu kaydeden Milletvekili Tüzün, “Bölgede araştırma yapılmadan, oldu bittiye getirilerek yapılan bu uygulama Pazaryeri’li vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. Her konuda olduğu gibi ‘yaptım oldu’ düşüncesiyle yapılan bu uygulama bölgeye yarardan çok zarar getirecek, kaybeden Pazaryeri olacaktır. Pazaryeri’li vatandaşlarımızın istemediği her konuda onların yanında olacağımızın sözünü vermiştim. Bu yanlış uygulamada da benim tarafım Pazaryeri’dir, Pazaryeri’li vatandaşlarımızdır.” ifadelerini kullandı.

MV. TÜZÜN HANGİ SORULARI SORDU?

Milletvekili Yaşar Tüzün tarafından Bakan Yumaklı’ya yöneltilen sorular şu şekilde:

DSİ’nin 12 köy ve 5 mahalleyi kapsayacak büyüklükte yapılacak Zorunlu Arazi Toplulaştırması’nın amacı nedir?

Yapılacak olan Zorunlu Arazi Toplulaştırması’nın kamu yararı var mıdır?

Arazi Toplulaştırmanın sonucunda “Yeni Parselasyon Bloklarının Oluşturulması” kriterleri projede kayıt altına alınmış mıdır?

Hak kaybına uğrayacak arazi sahipleri uğrayacağı kayıpların telafisi için projede çözüm maddeleri bulunmakta mıdır?

Bölge nüfusuna kayıtlı vatandaşlara yeni oluşturulacak parselasyonların satışında öncelik hakkı tanınacak mıdır? Bölgede oluşacak göçlerde yöre halkının yerleşik kültürel yaşam biçiminin sürdürülebilirliği sağlanacak mıdır?

Yeni parselasyon bloklarının oluşturulmasından sonra yabancı ülke vatandaşlarına toprak satışı yapılacak mıdır? Bölgede demografik yapının değişmesi için yabancıya satış yasağı konulması hususunda tedbir alınacak mıdır?

Projenin uygulanabilmesi için 12 köy ve 5 mahallede bulunan arazi sahiplerinin öneri ve itirazlarına istinaden alternatif bir proje geliştirmeyi düşünüyor musunuz?

Gelinen süreçte, Pazaryeri'nde bundan sonra ne olacağı merakla bekleniyor.

Bu haber toplam 2912 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum