Mv. Tüzün’den ‘Muharrem İnce’ açıklaması: "Hiçbiri doğru değil"

CHP Bilecik Milletvekili ve Adayı Yaşar Tüzün, konuk olduğu Basın Masası’nda, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile ilgili soru üzerine açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce ile uzun yıllar birlikte siyaset yapan ve yakınlıkları ile bilinen Mv. Yaşar Tüzün, İnce’nin Memleket Partisi’ni kurması ve Cumhurbaşkanı Adayı olmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 2018 seçimlerinde tartışmalara neden olan seçim gecesine ilişkin konuşan Mv. Tüzün, o gece İnce’nin yanında olduğunu ve yaşananları anlattı.

Milletvekili Tüzün, konuyla ilgili soru üzerine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Partimiz 1980 darbesi sonrası kapandıktan sonra CHP açıldığında partinin en genç il başkanıydık. Muharrem bey Yalova il başkanı, ben Bilecik il başkanıydım. Tanışıklığımız oradandır, dostluğumuz oradan başlamıştır. Ve sonradan parlamentoda birlikte görev yaptığımız bir dönem oldu. Benim şahsi düşüncem böyle bir sistemde küçük partilerin büyümesine müsaade etmeyen bir sistemin olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir tarafta A ittifakı bir tarafta B ittifakı. Dolayısıyla başka partilerin, üçüncü ittifakın şuan için bu sistem karşısında büyüme şansının olmadığını söylemek isterim.

O GECE NELER YAŞANDI?

Muharrem bey son seçimlerde partimizin cumhurbaşkanı adayıydı, bende o dönem TBMM Başkan vekiliydim. Kampanyada birlikte çalıştık ve o çalışma sonrasında işte yüzde 52, yüzde 31 sonuç bitti. O gece birlikteydik, 6-7 milletvekili, bir o kadar belediye başkanı ve bir o kadar da sizin o kampanyalarda görmediğiniz arka takım ekibi vardı. Ben o gece kendisine sizin gibi toplumdan gelen telefonları da dikkate alarak sayın başkanım yani şuraya çıkalım, çıkın bir dakikalık bir sunum yapın ve bunu anlatın, burada olduğunuzu konuya hakim olduğunuzu söyleyin demiştim. Ama bir başka arkadaşta başka bir şey söyledi, yani zor durumda bırakma partiyi, gelen bilgileri belgeleri bu konuda paylaşırsan doğru olmaz dedi. Ve neticede lider o ise kararı o verdi, o akşam açıklama yapmadı.

“HİÇBİRİ DOĞRU DEĞİL”

Ama şunun altını çizerek söylemek isterim ki bu kamuoyunda yapılan ithamlar, o söylemlerin hiçbiri doğru değil. Yok tehdit edildi, kaçırıldı, yok alkol aldı, vatandaşın karşısına çıkacak kadar ayakta duracak hali yoktu gibi söylemlerin tamamı yanlış arkadaşlar öyle bir durum söz konusu değildir. Kendisi de biliyorsunuz yayınlarda itiraf ediyor benim diyor yaptığım 01:30 gibi falan herhalde İsmail beye adam kazandı mesajıdır. Ve o da zaten bir yanlış olduğunu itiraf ediyor. Çünkü biz o grup dağıldığında hepimiz yarın saat 11’de genel merkezde açıklama yaparız diye ayrıldık.

‘PARTİ KURDUĞUNDA BENİ ARADI’

Parti kurma noktasına geldiğinde beni de aradığını zaten kamuoyu ile geçmişte paylaştım. Ben de kendisine benim CHP’deki görevlerim seninkinden fazla. Ben bu partide merkez ilçe başkanlığı yaptım sen yapmadın, ben belediye başkanlığı yaptım sen yapmadın, ben Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün koltuğuna oturdum meclis başkan vekilliği yaptım sen yapmadın dolayısıyla benim CHP’den ayrılmam bir başka partiye gitmem durumu söz konusu olamaz dedim. Sonuçta parti kurdu ve bugün cumhurbaşkanlığında dört adaydan bir tanesi.

Kampanya devam ediyor sonuçta, demokratik bir hakkını kullanmak istiyor ama bugün ki tablo karşısında yani Cumhur İttifakı’nın karşısında Millet İttifakı’nın olduğunu da iyi biliyor. Bende şunu söylüyorum, eğer süreç içerisinde bunu dikkate alıp bir özveride bulunabilir mi bulunabilir, bulunmayabilir de ona da bir şey diyemem.

MİLLET İTTİFAKI LEHİNE ÇEKİLİR Mİ?

Doğrusu çekilebilir, çekilmesi gerekiyor mu diye sorarsanız bende gerekiyor diye söylerim. Ama çekilmeyebilir de artık o onun vereceği karardır, partisinin yetkili organlarının vereceği karardır, çekilme ihtimali var mıdır vardır, çekilmezse de diğer partiler gibi o da bizim şuan için kampanyada rakibimizdir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1434 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum