MV. YAĞCI'DAN İL BAŞKANI AÇIKLAMASI

MV. YAĞCI'DAN İL BAŞKANI AÇIKLAMASI

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, katıldığı Basın Masası programında, partisinin kongre sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İl başkanlığına adı geçen isimlerle ilgili soruya yanıt veren Mv. Selim Yağcı, Nihat Can’ı il başkanı yapacağına dair iddialara açıklık getirdi.

Mv. Selim Yağcı, Nihat Can’ın çocukluk arkadaşı ve kadim bir dostu olduğunu söylerken, milletvekili olarak böylesi bir duygusallıkla hareket etmesinin söz konusu olmadığına dikkat çekti.

İl başkanlığı sürecinin genel merkez bazın yürütüldüğünü ifade eden Selim Yağcı, “Size samimiyetle söylüyorum il başkanlığı konusunda genel merkezin kafasında ne olduğunu bende bilmiyorum” dedi.

Yağcı ayrıca, “Genel merkezimiz bize fikir sorulduğunda raporumuzu aktarırız ama genel merkezden çağrılmadan gidip il başkanını kim yapacağı demeyi kendime yediremem. İl başkanımız değişirse de değişmezse de kimse hayretler içerisinde kalmasın, siyaset bir bayrak yarışı” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Selim Yağcı, konuya ilişkin sorulara, şu sözlerle cevap verdi:

“Genel merkez bu konuda çok çapraz sistemli bir çalışma yapıyor. Bazen alana gelerek çalışmalarını yürütüyor. İl başkanlarımız bizim için çok önemli. Size samimiyetle söylüyorum il başkanlığı konusunda genel merkezin kafasında ne olduğunu bende bilmiyorum.

Genel merkezimizden bize fikir sorulduğunda düşüncelerimi aktarırım ama genel merkezden çağrılmadan kendim gidip il başkanını kim yapacağız demeyi kendime yedirmem. Bizim partimiz gerektiği zaman bize bu bilgileri sorar, bizde raporumuzu aktarırız. Siyaset bir bayrak yarışı, değişirse de değişmezse de kimse hayret içine düşümesin.

NİHAT CAN’I İL BAŞKANI YAPMAK İSTİYOR MU?

Nihat Can, benim çocukluk arkadaşım. Ayrıca belediyede 15 yıl beraber çalıştık. Daha sonra belediye başkanı ve seçimde adayımız oldu. Ben arkadaşı olarak Nihat beyin ne olması isteniyorsa olmasını arzu ederim. Ancak; şehrin milletvekili olarak bu duygusallığın içerisinde hiçbir zaman olmadım ve olmam. Şartlar Nihat beyin belediye başkan adaylığında olduğu gibi olması yönünde oluşursa olmasın demem. Ama olmaması gerekir konusunda bir pozisyon varken illa olsun diye zorlatma içerisinde olmam. Biz Nihat beyle il başkanlığı konusunda oturup en küçük bir konuşma dahi yapmadık. Bu tür şeylerin AK Parti’de nasıl işlediğini biliyoruz.

Ben 53 yaşındayım, 15 yıl hakimlik, 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Biz artık kendi duygularımızı tatmin etmek için toplumun karşısında değiliz, biz onları aştık. Bizimle dost olacaklarda o duygusallık içerisinde olmasınlar. Şehir için bir fazla hizmeti nasıl üretiriz o kaygı içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 60446 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum