NE DERSİNİZ GÜZEL OLMAZ MI?

NE DERSİNİZ GÜZEL OLMAZ MI?

Bilecik Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik sempozyumu tam hedefine ulaştı diyebiliriz. Vali Tahir Büyükakın’ın “Bilecik’in adı Ertuğrul olabilir” konusunu tartışmaya açmasıyla sadece yerelde değil ulusal ölçekte de tartışıldı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın da konuya ilişkin basın açıklamaları çok önemli. İl Geneli Ertuğrul, Bilecik Merkez Bilecik olarak kalabilir. Bütün Şehir konusundaki taslağın hayata geçirilmesiyle Ertuğrul Vilayeti’de olabilir. Sn. Yağcı’nın önerilerinden biri de Gazi Ertuğrul veya Ertuğrul Gazi olarak adlandırılması.

Bir okuyucum Sn. Valimiz Tahir Büyükakın’ın ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın açıklamalarını, benim köşe yazılarımı takip ettiğini belirttikten sonra şu yorumunu aktardı. “Şanlı Urfalı bir vatandaşın, Ben Urfalıyım demesi ile Şanlı Urfalıyım demesi arasında çok fark var. Bir Gaziantepli’nin Ben Antepliyim demesiyle, Gaziantepliyim demesi arasında ne kadar fark varsa, Bilecikliyim demekle Ertuğrul Vilayetindenim demek arasında o kadar fark olur. Hele hele Başkanımızın teklifinde olduğu gibi Gazi Ertuğrul Vilayetindenim denmesi bir övünç kaynağıdır”

Haber sitemize gelen yorumları da okudum. Sadece isim değişikliği tabiki yeterli değil, Hizmetin gelmesi, üretimde kalitenin artması, eğitim öğretim, bilim teknoloji üretmekle markalaşılmalı.

Amenna...

Ancak küçük vilayet olunca, milletvekili sayımız belli, gelen yatırım belli, vilayetten çıkan ses belli.

Madem bu konu gündeme geldi. Bütün şehir ile birlikte 1926’da olduğu gibi yine ilimizin adı Ertuğrul Vilayeti olsun. O tarihlerde bize bağlı olan İnönü, Mihalgazi, Pamukova, Yenişehir ve İnegöl’de Ertuğrul vilayetine bağlansın. 

Ne dersiniz güzel olmaz mı?

 

Bu haber toplam 1899 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum