NE KADAR VERGİ TOPLANDI?

NE KADAR VERGİ TOPLANDI?

Bilecik Defterdarı Mustafa Şahin, 2015 yılı sonu itibariyle ilimizde 322 milyon TL vergi toplandığını açıkladı. Defterdar Şahin, aynı zaman dilimi içerisinde diğer gelirlerle birlikte 356 milyon TL bütçe geliri elde edildiğini ve 532 milyon TL'lik harcama gerçekleştiğini ifade etti.

1-025.jpg

Bilecik Defterdarlığı tarafından 27. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 'Vergi bilinci ve gönüllü uyum' konulu konferans düzenlendi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleşen konferansa Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ak konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bilecik Defterdarı Mustafa Şahin, 2015 yılı sonu itibariyle ilimizde 322 milyon TL vergi toplandığını açıkladı. Defterdar Şahin, aynı zaman dilimi içerisinde diğer gelirlerle birlikte 356 milyon TL bütçe geliri elde edildiğini ve 532 milyon TL'lik harcama gerçekleştiğini ifade etti.

2-023.jpg

Bilecik Defterdarlığı'nın misyon ve vizyonuna örnek bir idare olmaya çalıştığını aktaran Şahin şöyle konuştu:

"Vergi, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın ve vatandaş olmanın getirdiği sorumluluklardan biridir. Bu nedenle en kutsal vatandaşlık görevlerinden olan vergi bilincini gençlerimize aşılamak oldukça büyük önem arz etmektedir

Vergilendirmeyle ilgili olarak kurumsal misyonumuz, mükellef haklarını gözeterek vergide gönüllü uyumu artırmak ve kaliteli hizmet sunarak vergi ve diğer gelirleri toplamaktır. Bu anlamdaki vizyonumuz ise ekonomik aktiviteleri kavrayarak, kayıtlı ekonomiyi teşvik eden, mükellef haklarını gözeterek gönüllü uyumu sağlayan ve kaliteli hizmet sunan, vergi ve diğer gelirleri toplayan örnek bir idare olmaktır" diye konuştu.

3-011.jpg

Defterdar Mustafa Şahin'in açılış konuşmasının ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ak, 'Vergi bilinci ve gönüllü uyum' konulu konferans verdi.

Programa Vali Yardımcıları Hıdır Kahveci ile Ekrem Ballı, SMMMO Başkanı Süleyman Kıral, Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, defterdarlık personeli, bazı akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3969 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.