NE OLACAK BU STADIN HALİ?

NE OLACAK BU STADIN HALİ?

-Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Bilecik'in yeni stadyum taleplerine olumlu veya olumsuz bir cevap vermedi. 

-Muhtarlar Derneği Başkanı Çınar, Bakan Boynukalın'dan yeni stadyum talep etti. Gerekçe olaraksa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında geçen dialogu anlattı. 

-Başkan Yağcı, Karasu mevkiye yapmayı planladıkları yeni stadyum projesinden bahsetti ancak Boynukalın pek ilgi göstermedi. 

-Milletvekili Eldemir ile Başkan Yağcı arasında yeni stad yeri konusunda fikir ayrılığı mı var?

Temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, depreme dayanıksız çıkan mevcut stadyum ile Bilecik Belediyesi'nin Karasu mevkiinde yapmayı planladığı yeni stadyum projesine ilişkin kendisine yöneltilen taleplere olumlu veya olumsuz bir cevap vermedi. 

Bakan Yardımcısı Boynukalın, Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı'na ziyaretler gerçekleştirdikten sonra çatısı çöken ve deprem testinden geçemeyen Edebali Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. 

Bilecikspor ile Vitraspor arasında 23 Nisan'da oynanacak BAL Ligi play-off mücadelesinin Edebali Stadyumunda oynanması halinde seyircisiz oynanacağı Bakan Boynukalın'ın temasları sırasında kesinleşmiş oldu. 

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bilecik'e geldi. İlk olarak Bilecik Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Boynukalın burada Vali Süleyman Elban, Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve diğer ilgiler tarafından karşılandı. 

ne-olacak-bu-stadin-hali2.jpg

MUHTAR ÇINAR STADYUM İSTEDİ

Bakan Boynukalın'ı karşılayanlar arasında yer alan Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, yeni stadyum talebinde bulundu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında geçen 'Kilo' diyalogunu anlatan Çınar,"Cumhurbaşkanımız bana zayıfla dedi ancak stadyumumuz spor yapmak için müsait değil. Yeni bir stadyum istiyoruz" dedi. Boynukalın, Muhtar Çınar'ın bu isteğine net bir cevap vermekten kaçındı. 

Boynukalın daha sonra Valilik Şeref Defteri'ni imzalayarak Vali Elban'dan Bilecik hakkında bilgiler aldı. Valilik ziyareti, hediye takdiminin ardından sona erdi. 

PARTİLİLER İLE BULUŞTU

AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Boynukalın burada partililer ile bir araya geldi. Referandum süreci hakkında partililere seslenen Boynukalın, seçime geri sayımın başladığı bugünlerde partililerin çalışmalarına aralıksız devam etmesi gerektiğini söyledi. 

STADYUMDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Boynukalın daha sonra Edebali Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. Stadın çatısının çökmesi ve depreme dayanıksız olmasına ilişkin yetkililerden bilgi alan Boynukalın, Bilecik heyetinin taleplerini dinledi. Milletvekili Halil Eldemir mevcut stadın yerine yenisinin yapılmasının uygun olacağı görüşünde bulunurken, Belediye Başkanı Selim Yağcı ise Karasu mevkiine yapılacak yeni stadın daha iyi olacağı görüşünü dile getirdi. Eldemir ile Yağcı arasındaki bu görüş farklılığı dikkatlerden kaçmadı. 

Boynukalın, burada dile getirilen görüşlerle ilgili yine net bir ifade kullanmadı. 

BAŞKAN ANLATTI AMA BAKAN YARDIMCISI PEK ORALI OLMADI!

Bilecik temaslarının son bölümünde Bilecik Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Boynukalın, belediye çalışmalarıyla ilgili Başkan Yağcı'dan bilgiler aldı. Ardından Başkan Yağcı Karasu mevkiye yapmayı planladıkları yeni stadyum hakkında bir dizi bilgiler verdi. Ancak Boynukalın'ın konuya pek ilgi göstermeyişi dikkat çekti. Boynukalın sadece 'Şimdiki yerinde bir ayak alışkanlığı vardır ama' demekle yetindi. 

Belediye ziyareti, Başkan Yağcı'nın hediye takdimi ile sona erdi. 

Boynukalın daha sonra Bozüyük'e hareket etti. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2679 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum