"NEDEN ÇEKİNİYORSUNUZ?"

"NEDEN ÇEKİNİYORSUNUZ?"

Darbe girişimi akşamı İnhisar’da, sarhoş vaziyette ezanı susturduğu ve din görevlilerini hırpaladığı iddia edilen İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, basın açıklamasıyla Ak Parti İlçe Başkanı Osman İşleten hakkındaki ithamlarında bulunmasının ardından yanıt gecikmedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Osman İşleten “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” atasözünde olduğu gibi bana iftira atıp, din görevlilerine ve müftüye baskı uyguluyor. Müftü ise çekingen tavır içersinde. NEDEN ÇEKİNİYORSUNUZ” dedi.

 

 

Darbe girişimi akşamı İnhisar’da yaşanan skandalla ilgili tartışmalar devam ediyor. O akşam Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla okunan selayı  ve ezanı MHP’li Belediye Başkanı Ayhan Ödüpek’in alkollü vaziyette yanındaki kişilerle camiye gelerek sela ve ezanı susturduğu, hocaları engellediği, hakaret ettiği iddia edildi. Türk Diyanet Vakıf-Sen Bilecik Şubesi’de olayla ilgili cami görevlisi imam ve müezzinin tehdit edildiğini belirtip Belediye Başkanını esefle kınadı.

Haberimizin kamuoyunda geniş yankı bulması üzerine MHP’li İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödüpek Eski İl Başkanı Ahmet Gürses ve Söğüt Belediye Başkanı Aydoğdu ile birlikte basın toplantısı yaptı. “Başkan plağı tersine çevirdi” başlığı ile verdiğimiz haberde Ödüpek, iddiaları reddetti, komplo dedi. Paralel Yapı’nın halkı galeyana getirmek için ezan okutturduğu düşüncesiyle camiye gittiğini, ancak Ak Parti İnhisar İlçe Başkanı Osman İşleten’in “Kapıları kırın” diye bağırdığını, kardeşinin ise sandalye ile camları kırdığını iddia etti.

Ak Parti İnhisar İlçe Başkanı Osman İşleten’den cevap gecikmedi. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası’na konuk olan Ak Parti İlçe Başkanı Osman İşleten ve Ak Parti İnhisar İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Bulur, olay gecesi yaşananları bir bir anlattılar.

Ak Parti İlçe Başkanı Osman İşleten Sela ve Ezanın okunduğu esnada İnhisar Meydanında bulunduğunu, o esnada MHP’li belediye başkanı Ayhan Ödüpek ve yanındakilerin caminin merdivenlerinden hızla çıkıp camiye girdiğini, ardından ezanın yarıda kesildiğini ve hapörlerden arbede seslerinin geldiğini söyledi. İşleten bunun üzerine camiye koştuklarını, cami kapılarının iç taraftan kapatılıp dışarıdan açılmayınca, hocaları kurtarmak ve arbedeyi önlemek maksadıyla caminin camlarını kırıp içeri girdiklerini söyledi.

Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Bulur’da Basın Masasında İşleten’in ifadelerini doğrularken kendisinin emniyeti aradığını, olay yatışırken Belediye Başkanı Ayhan Ödüpek’in halkın yanına gelmek yerine kıyıdan köşeden evine gitmesini doğru bulmadığını söyledi.

Dünya görüşü olarak camlerin kıymetini, sarhoş vaziyette ezanı susturanlardan daha iyi bildiklerine dikkat çeken Osman İşleten, MHP’li Belediye Başkanı Ayhan Ödüpek’in hoca ve müezzine baskı uyguladığını, İnhisar müftüsünün çekingen ve korkak tavır içersinde bulunduğunu söyledi.

İşleten: “O gece İnhisar’da olup bitenler, İnhisar halkının gözü önünde olmuştur. Belediye Başkanı her ne kadar bunu kabul etmese de gerçekler ortadadır” dedi.

Basın Masası’na konuk olan Orhan Şişman’da olayın vuku bulduğu ilk andan itibaren konuyu takip ettiğini ve bundan sonra da takipçisi olacağını belirtti.

Haberin yayına hazırlandığı esnada MHP’li İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödüpek’in, partisinden istifa ettiği haberi geldi. Ödüpek olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve partisine zarar gelmemesi için istifa ettiği iletildi.

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 5487 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum