Nejat Ferit Eczacıbaşı ilkokulu açıldı

Nejat Ferit Eczacıbaşı ilkokulu açıldı

Eczacıbaşı Topluluğu tarafından, üretim tesislerinin bulunduğu Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Nejat Ferit Eczacıbaşı’nın adını taşıyan 24 derslikli ilkokul törenle açıldı.

Kurulduğu günden bu yana eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla sayısız program ve projeyi hayata geçiren Eczacıbaşı Topluluğu tarafından, üretim tesislerinin bulunduğu Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Nejat Ferit Eczacıbaşı’nın adını taşıyan 24 derslikli ilkokul törenle açıldı.

nejat-ferit-eczacibasi-ilkokulu-acildi-2.jpg

Törene Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ile Temel Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Zarife Seçer, Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Yasin Vural, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya katıldı.

nejat-ferit-eczacibasi-ilkokulu-acildi-3.jpg

‘Merak eden, araştıran yeni nesiller bizi yarınlara taşıyacak’

Faruk Eczacıbaşı törende yaptığı konuşmada, Eczacıbaşı Topluluğu olarak Türkiye’nin eğitim hayatına desteklerinin, 1967 yılında kurucuları arasında yer aldığı Türk Eğitim Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahibi ve başarılı gençlere eğitim bursu sağlayarak başladığını hatırlattı.

nejat-ferit-eczacibasi-ilkokulu-acildi-1.jpg

O tarihten bu yana grup şirketleriyle birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalarla on binlerce çocuğun ve gencin eğitimlerine destek sağladıklarını belirten Eczacıbaşı, burada yaptığı konuşmada;

“Bugün burada, Türkiye’nin ilk ve en büyük seramik sağlık gereçleri üreticisi ve ihracatçısı olan Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin ve doğal kaynaklar alanında öncü şirketlerimizden Esan’ın en ileri teknolojilerle donatılmış üretim tesisleriyle neredeyse yarım yüzyıldır var oldukları Bozüyük’te, içinde Eczacıbaşılıların kendi çocuklarının da okuduğu bu okulun açılışını yapmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Faruk Eczacıbaşı, konuşmasının sonunda Dr. Nejat Eczacıbaşı’nın “Değişimi bugünden yaratan ana güç, bilimsel araştırma tutkusudur” şeklindeki sözlerine atıfta bulunarak, “Merak eden, araştıran, sorgulayan, tutkulu nesillerin bizi yarınlara taşıyacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Binlerce öğrenci eğitim görecek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Şubat 2020’de imzalanan protokolün ardından inşaatına Nisan 2021’de başlanan Dr. Nejat Ferit Eczacıbaşı İlkokulu yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik alana yayılarak bünyesinde 24 derslik, üç ana sınıfı, oyun salonu, kütüphane, mutfak, konferans salonu, soyunma odası, revir ve rehberlik sınıfı barındırıyor. 720 kişi kapasiteli okulda 2023-2024 yılında ikili öğretim ile bin 400 öğrencinin eğitim göreceği öğrenildi.

nejat-ferit-eczacibasi-ilkokulu-acildi-4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1619 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.