Nevruz ateşi yakıldı

Nevruz ateşi yakıldı

Baharın müjdeleyicisi 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla nevruz ateşi yakılarak demir dövüldü.

Baharın müjdeleyicisi 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla nevruz ateşi yakılarak demir dövüldü.

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinden yükselen Nevruz ateşi bolluk ve bereketi simgeledi.

nevruz-atesi1.jpg

Nevruz Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene; Vali Yardımcısı Akgün Corav, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Muzaffer Sandal, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı’nın kültürümüzdeki önemine değinerek bolluk ve bereketi simgelediğini ifade etti. Müdür Bircan, Kahramanmaraş depremleri nedeniyle buruk bir kutlama yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

nevruz-atesi2.jpg

“Ortaçağ’dan itibaren çeşitli Türk boylarınca tabiatın yeniden uyanışı ve tarımsal faaliyetlerin başlangıcı vesilesiyle düzenlenen 21 Mart bahar kutlamaları cennet vatan Türkiyemizde Nevruz olarak adlandırılmıştır. Aynı tarih bazı Türk boylarınca kullanılan takvimlerde ise yılbaşını temsil etmektedir.

önül isterdi ki baharın müjdecisi Nevruz’u daha büyük bir coşkuyla kutlayalım, lakin 6 şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerle büyük bir üzüntüye hep birlikte şahitlik ettik. Acımız taze ve derin. Bölgede hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz, yaralılarımıza ise acil şifalar temenni ediyoruz. Rabbim böyle acıları milletimize bizlere bir daha yaşatmasın diye dua ediyoruz.

nevruz-atesi3.jpg

Hal böyle iken hayatın devam ettiği de bir gerçektir. Bir yandan yaralarımızı ülke olarak topyekün sarmaya gayret gösterirken; bugünün ehemmiyetine has Orta Asya’dan Anadolu ve Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada binlerce yıldır coşkuyla kutlanan Nevruz’un işaret ettiği birlik ve dayanışma duygusunun tüm dünyaya kök salmasını ve daim olmasını diliyor, programa destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.”  ifadelerini kullandı.

nevruz-atesi4.jpg

Serkan Bircan’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Nevruz ateşi yakılarak örste demir dövüldü. Daha sonra protokolün katılımıyla gerçekleştirilen halat çekme yarışı programa renk katarken okçuluk gösterisi yapıldı.

Nevruz Bayramı kutlamaları Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı serginin gezilmesi ile sona erdi.

Son olarak pilav ayran ikramında bulunuldu.

nevruz-atesi5.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1335 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum