Nevruz ateşi yakıldı

Nevruz ateşi yakıldı

Baharın müjdeleyicisi 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla nevruz ateşi yakılarak demir dövüldü.

Baharın müjdeleyicisi 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla nevruz ateşi yakılarak demir dövüldü.

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinden yükselen Nevruz ateşi bolluk ve bereketi simgeledi.

Nevruz Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene; Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Milletvekili Selim Yağcı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Belediye Başkanvekili Muharrem Tüfekçioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.

dsc-4261.jpg

Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı’nın kültürümüzdeki önemine değinerek bolluk ve bereketi simgelediğini ifade etti. Müdür Bircan ayrıca, Kültür ve Turizm Müdürü olduktan sonra ilk konuşmasını mezun olduğu lisede yapmanın heyecanını yaşadığını dile getirdi.

dsc-4262.jpg

Serkan Bircan’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Halk oyunları gösterileri beğeni ile izlendi. Nevruz ateşi yakılarak üstünden atlandı ve örste demir dövüldü.

dsc-4276.jpgdsc-4282.jpg

OSMAN YILMAZ KUTLAMALARA RENK KATTI

Öte yandan, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz kutlamalara renk katan isim oldu. Öğrenciler arasında gerçekleştirilen halat çekme yarışına dahil olan Osman Yılmaz renkli görüntülerin yaşanmasına sebep oldu. Yine okçuluk gösterisi yapıldığı esnada ok ve yayı eline alan Osman Yılmaz çevredekileri tedirgin ederken yaptığı atışla alkış topladı.

dsc-4289.jpgdsc-4303.jpg

Nevruz Bayramı kutlamaları Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı serginin gezilmesi ile sona erdi.

dsc-4310.jpgdsc-4314.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1700 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.