NEVRUZ ATEŞİ YÜKSELDİ!

NEVRUZ ATEŞİ YÜKSELDİ!

Nevruz ateşi bu yıl Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinden yükseldi. Bahar Bayramını müjdeleyen Nevruz ateşi bolluk ve bereketi simgeledi.
21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen programda Nevruz ateşi yakılarak üstünden atlandı. Yumurtalar tokuşturuldu ve baharın habercisi coşkuyla karşılandı.

dsc_9919.jpg
21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesinde gerçekleştirildi.
Program saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kocabıçak konuşmasını gerçekleştirdi. Kocabıçak Nevruz Bayramının Türk tarihindeki yerine değindi. Nevruz geleneğin çok eskiye dayandığından bahseden Kocabıçak bolluk ve bereket temennilerinde bulundu. 
Şiirlerin okunmasıyla devam eden program Hayme Ana Mesleli ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin folklör gösterisi ile devam etti.
Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün tarafından Nevruz Ateşi yakıldı ve yumurtalar tokuşturuldu.

dsc_9944.jpg
Çınar yürekleri ağza getirdi
Nevruz ateşinin üzerinden ilk atlayışı yapan Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar dengesini kaybederek düştü. Çevredekiler yardımıyla düştüğü yerden kaldırlan Çınar’ı talihsiz olayı yara almadan atlatması sevindirdi.
Öğrencilerin ip çekme ve çuval oyunlarının ardından Bilecik Belediyesi katkılarıyla hazırlanan pilav ikramı ile sona erdi.
Programa Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, TSO Başkanı Mefail Ateş, PTT Müdürü Serhat Bozkurt ve Bilecik protokülünden çok sayıda isim katıldı.
Programda bulunamayan Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Vali Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı Selim Yağcı ise nevruz mesajlarını iletti.

dsc_9979.jpg

Bu haber toplam 2210 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.