Nihayet somut adım atıldı!

Nihayet somut adım atıldı!

Bilecik’te, Osmanlı Devleti’nin en eski eseri olan ve adeta göz göre göre yok olmaya başlayan Orhangazi İmarethanesi ile ilgili nihayet somut bir adım atıldı.

Bilecik’te, Osmanlı Devleti’nin en eski eseri olan ve adeta göz göre göre yok olmaya başlayan Orhangazi İmarethanesi ile ilgili nihayet somut bir adım atıldı. Orhangazi İmarethanesi’nin yeni yerinde yapılması için hazırlanan projenin 2023 yılı yatırım programına alınacağı bildirildi. 

Hatırlanacağı üzere; Orhangazi İmarethanesi’nin her an yıkılmak üzere olduğu ve yetkililerin imarethane ile ilgili somut adımlar atmayışı gazetemizde çok kez haber ve köşe yazısı olarak yer almıştı. Hatta Orhangazi İmarethanesi'nin bakıma ihtiyaç duyduğu ilk kez gazetemizin kurulduğu 1989 yılında dile getirilmişti. Gazetemiz Kurucu Sahibi Şadi Erdal İmaret hakkında çok kez yazılar kaleme almıştı. Yine gazetemiz sahibi Mücahid Erdal hem köşesinde hem de hazırlayıp sunduğu Basın Masası programlarında İmareti sıklıkla dile getirmişti. 

nihayet-somut-bir-adim-atildi1.jpg

Gazetemiz yazarlarından BŞEÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Bilgin, köşesine taşıdığı imarethaneti anlatırken adeta haykırırcasında yetkililere seslenmişti. Taner Bilgin, eğer imarethane yok olursa dönemin yetkililerin bu tarihi ayıbın altında kalacaklarını belirtmişti. 

Gelinen süreçte, gazetemizin imarethane ile ilgili duyarlı tavrı, köşe yazarlarımızın ve üniversitemiz tarihçilerinin gösterdiği tutum Bilecik halkının haklı talebiyle birleşince geç te olsa somut bir adım atıldı.   

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Orhangazi İmarethanesi’nin yeni yerinde inşaasının 2023 yatırım programına alındığını duyurdu. Milletvekili Selim Yağcı, Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan ile birlikte Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detaylarını aktarırken, “2023 yatırım programına alınması konusunda mutabık kaldık.” ifadesini kullandı.

nihayet-somut-bir-adim-atildi2.jpg

Milletvekili Yağcı, konuya ilişkin açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Kültür ve Turizm İl Müdürümüz Serkan Bircan ve sevgili kardeşim İsmail Cihan ile birlikte değerli dostum Vakıflar Genel Müdürümüz Burhan Ersoy beyi ziyaret ettik. Yapımı için uzun süredir uğraş verdiğimiz Şeyh Edebali bölgesinde bulunan Orhangazi İmarethanesinin 2023 yatırım programına alınması konusunda mutabık kaldık. En kısa sürede atalarımızdan bize miras kalan Orhangazi imaretini yeni yerinde inşa ederek, milletimizin hizmetine kazandıracağız. Sayın genel müdürümüze katkıları sebebiyle teşekkür ediyorum, il müdürümüze, çalışma arkadaşlarına ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3734 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum