O PROJEYE KAÇ BAŞVURU YAPILDI?

O PROJEYE KAÇ BAŞVURU YAPILDI?

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programına ilimizden 1.109 başvurunun gerçekleştiğini açıkladı.

30 bin TL'ye kadar hibe desteği verilecek projeyle ilgili özellikle hayvansal üretim konusunda yoğun müracaatların gerçekleştiğini ifade eden Müdür Yıldız, il ve ilçe müdürlüklerine yapılan müracaatlar değerlendirildikten sonra Bakanlığın tahsis edeceği ödenek oranında uygulamaya geçileceğini söyledi.

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi uygulamalarına ilişkin müracaatlar 13 Nisan'da başlayıp 12 Mayıs günü sona erdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, projeye ilişkin başvurularla ilgili bilgiler verdi. Müdür Yıldız, alınan bin 109 başvurunun değerlendirileceğini ve Bakanlıkça tahsis edilecek ödenek oranında uygulamaya geçileceğini belirtti.

Müdür Yıldız, genç çiftçi projesi olarak bilinen uygulamayla ilgili açıklamasında şunları dile getirdi:

"Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçi girişimciliğinin desteklenerek gelir düzeyinin artırılması ,  alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması , Kırsal alanda genç nüfusun istihdamının sağlanması, kırsal alanda tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla Bakanlığımızca 2016/16 nolu tebliğle uygulamaya konulan  Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi programı özellikle ilimizde Genç Çiftçimizin ilgiyle takip ettikleri Bakanlığımızın en güzel projelerinden biridir.

18 yaşından gün almış  41 yaşından gün almamış , okur yazar olan, KDV gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmayan, ücretli olarak bir iş yerinde çalışmayan ve örgün eğitime devam etmeyen çiftçilerimizin Bitkisel üretim,Hayvansal üretim, Yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi işlenmesi  depolanması ve paketlenmesi konularında yapmış oldukları projelere KDV hariç olmak üzere 30.000 TL ye kadar hibe desteği verilecektir.

Müdürlüğümüze özellikle hayvansal üretim konusunda yoğun müracaat yapılmış,1109 müracaatın 506 adedi dişi  damızlık düvesi, 256 adedi besi danası, 228 adedi küçükbaş hayvancılık  olarak gerçekleşmiştir.

İl ve İlçe Müdürlüklerimize yapılan proje müracaatları değerlendirildikten sonra Bakanlığımızca İlimize tahsis edilen ödenek oranında uygulama başlatılacaktır.

Projenin girişimci genç çiftçilerimize, İlimiz tarım ve hayvancılığına İlimiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ümit etmekteyiz" dedi.

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2513 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.