OEDAŞ Temmuz ayı verilerini açıkladı

OEDAŞ Temmuz ayı verilerini açıkladı

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, küresel sıcaklık rekorunun kırıldığı Temmuz ayına ilişkin verilerini açıkladı.

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, küresel sıcaklık rekorunun kırıldığı Temmuz ayına ilişkin verilerini açıkladı. Bir önceki yılın aynı ayına göre elektrik tüketiminin yüzde 12,4 arttığını söyleyen OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Enerji nakil hatlarında ekstra yük oluşturan bu artışa rağmen yine aynı dönemi kıyasladığımızda kesintilerde yüzde 18 azalma sağladık. Sürdürülebilir ve güvenli elektrik arzı için 1.200’ü aşkın çalışanımızla birlikte hayata geçirdiğimiz yatırımlar ve bakım-onarım çalışmalarımızın yanı sıra elektrik altyapımızı da en yeni teknolojilerle sürekli olarak izleyip geliştiriyor, gerekli durumda uzaktan veya sahadan müdahaleleri en kısa zamanda gerçekleştiriyoruz. ” dedi.

oedas-temmuz-ayi-verierini-acikladi1.jpg

İklim değişikliğinin etkilerinin en fazla hissedildiği dönemlerden biri geçtiğimiz Temmuz ayı oldu. Üst üste sıcaklık rekorları kırıldığı, küresel ortalama sıcaklığın 17 dereceyi aştığı günlerin yaşandığı ay aynı zamanda tarihin en sıcak Temmuz ayı olarak da kayıtlara geçti. Aşırı sıcaklar ile birlikte başta klima olmak üzere kullanılan soğutma sistemleri ise elektrik tüketiminde artışa neden oldu. Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (OEDAŞ) açıkladığı verilere göre bu yılın Temmuz ayında beş ildeki elektrik tüketimi, geçen yılın Temmuz ayına göre ortalama yüzde 12,4 arttı. Ancak enerji nakil hatlarında oluşan bu yoğunluğa karşın yine geçen yılın aynı dönemine kıyasla kesintilerde yüzde 18 düşüş sağlandı.

Muzaffer Yalçın: “Tüketim artışıyla ilgili olarak uzun süredir stratejiler geliştiriyoruz”

Güvenli ve sürdürülebilir elektrik arzı için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak gezegenimiz ısınıyor, afetlere yol açan doğa olayları ile daha sık karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz ay da tarihin en sıcak Temmuz ayını yaşadık. Beyaz eşyaların sıcak havalarda daha fazla enerji harcaması, yoğun klima kullanımı ve tarımsal sulama gibi nedenlerle elektrik tüketimi de arttı. İklim değişikliği sonucu ortaya çıkmasını beklediğimiz bu durumla ilgili uzun süredir çalışıyor, çeşitli stratejiler geliştiriyoruz.

Hayata geçirdiğimiz yatırımlar ve bakım-onarım çalışmalarımızın yanı sıra elektrik altyapımızı da en yeni teknolojilerle sürekli olarak izleyip geliştiriyor, gerekli durumda uzaktan veya sahadan müdahaleleri en kısa zamanda gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte 800’den fazlası sahada olmak üzere toplam 1.200’ü aşkın çalışanımızla birlikte görevimizin başındayız. Tüm bunların neticesinde elektrik tüketimindeki artışa rağmen kesintileri azaltmayı başardık.” diye konuştu.

oedas-temmuz-ayi-verierini-acikladi2.jpg

Geçtiğimiz günlerde iklim değişikliğinin elektrik dağıtım hizmetlerine etkisini tespit edip gerekli önlemleri almak üzere bir çalıştay düzenlediklerini hatırlatan Yalçın, bu kapsamda hazırlıklarına başladıkları yeni eylem planını yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 598 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.