ÖĞRENCİLER YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİYLE ÖĞRENİYOR

ÖĞRENCİLER YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİYLE ÖĞRENİYOR

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında ilimizdeki  bütün ortaokullarında okuyan yaklaşık 5 binin üzerindeki öğrenci, Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesini ziyaret ederek, tarihleri hakkında bilgi alıyor.

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan ve 2017 yılında 45 bin konuğu ağırlayan Yaşayan Şehir Müzesi, aynı zamanda çocuklar için bir eğitim merkezi faaliyeti görüyor.

ogrenciler-yasayan-sehir-muzesiyle-ogreniyorlar2.jpg

Şeyh Edebali Hazretlerinin, 'Ey oğul geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın' sözünü düstur alarak, günümüz ve gelecek nesillerimize tarihimizi daha iyi anlatmak  amacıyla Bilecik Belediyesi Yaşayan Kent Müzesinde ağırlanan ortaokulu öğrencileri, Bilecik'in tarihi ve kültürel değerleri yanısıra yaşam biçimi, sosyal aktiviteleri ile sahip olduğu özellikler hakkında bilgi sahibi oluyor.

Yaşayan Şehir Müzesi olması özelliğiyle, Marmara Bölgesinin örnek müzelerinden biri olan Yaşayan Şehir Müzesinde ağırlanan öğrenciler, aynı zamanda sunum eşliğinde Bilecik ve Bilecik tarihini öğrenme imkanı buluyor.

Geçmiş ile gelecek arasında önemli bir görevi gören Yaşayan Şehir Müzesine ziyaret eden öğrenciler de uygulamadan duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve müze çalışanlarına teşekkür etti.

 ogrenciler-yasayan-sehir-muzesiyle-ogreniyorlar3.jpg

 

Bu haber toplam 1513 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.