Öğretmene şiddeti protesto ettiler

Öğretmene şiddeti protesto ettiler

Geçtiğimiz günlerde, Bilecik Merkez Toki Ortaokulu’nda bir kadın veli, yaşanan tartışma esnasında görevli öğretmeni darp etmişti.

Geçtiğimiz günlerde, Bilecik Merkez Toki Ortaokulu’nda bir kadın veli, yaşanan tartışma esnasında görevli öğretmeni darp etmişti.

Olaydan sonra, Bilecik’te ki eğitim sendikaları ortak basın açıklamasında bir araya geldiler.

dsc-0083.jpg

Merkez Toki Ortaokulu’nda gerçekleşen basın açıklamasına, Eğitim Bir-Sen şube başkanı Ahmet Selöz, Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Veli Şahan, Eğitim- İş Sendikası Bilecik İl Başkanı Ali Yetkin ve veliler katıldı.

Yapılan basın açıklamasında bir araya gelen sendika başkanları, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ve yaşanan olaydan sonra ki süreçte şiddete uğrayan öğretmenin daima yanında olacaklarını belirttiler.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Eğitimde şiddete “DUR” demek için buradayız”

“Değerli basın mensupları, kıymetli öğretmenlerimiz, sayın veliler, eğitim sendikaları olarak eğitimde şiddete “DUR” demek için yapacağımız basın açıklamamıza hoş geldiniz.

dsc-0087.jpg

Bugün burada Bilecik TOKİ Ortaokulu'nda kendisini bilmez, sorumsuz bir veli tarafından fiziki saldırıya maruz kalan meslektaşlarımız için, basın açıklaması yapmak suretiyle sesimizi yetkililere duyurmaya çalışıyoruz.

Geleceğimizin mimarı olan, geleceğimizi şekillendirecek, gençlerimize, evlatlarımıza milli ve manevi değerlerine bağlı bir istikamet çizmek için yoğun bir gayret ve özveriyle görevlerini yapmaya çalışan meslektaşlarımız gün geçmiyor ki bir şiddet olayına maruz kalmasın.

Maalesef bu şiddet olayını bir örneğini de Bilecik Merkez Toki Ortaokulunda yaşadık. Vandal bir veli güvenlik görevlisinin bulunmamasını fırsat bilerek elini kolunu sallaya sallaya okula gelmiş öğretmenimize şiddet uygulamıştır.

“Şiddetin her türlüsü geleceğe vurulan bir darbedir”

Şiddetin her türlüsüne karşı olmakla beraber, nereden gelirse gelsin sebebi her ne olursa olsun kamu görevini icra edenlere ve özelde öğretmenlere karşı şiddetin her türlüsü geleceğe vurulan bir darbe, yarınlarımızın karartılmasına yönelik bir hamledir.

En onurlu mesleklerin başında gelen, en kutsal hizmetlerden birini üstlenen ve her zaman sevgi ve saygıyla anılan, sadece geleceğimizi değil, genç dimağlarımızı, yavrularımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerin karşı karşıya kaldığı bu durum asla kabul edilebilecek, sineye çekilecek bir durum değildir.

“Üzüntümüz şudur ki bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum anlayışı ile bilgiye, bilgiyi öğretene saygıyı, medeniyetimizin ve kültürümüzün temel taşları haline getiren bir toplumdan, öğretmenlere şiddetin sıradanlaştığı bir topluma dönüşmüş olmamızdır.

“Bu süreçte öğretmenimizin daima yanında olacağız”

En son Bilecik Merkez TOKİ Ortaokulumuzda zorba bir velinin gerçekleştirmiş olduğu elim hadise, öğretmenlerimize karşı özellikle son dönemde artış gösteren bu ve bunun gibi şiddet olayları ile ilgili yetkililerin radikal kararlar almasını gerektiren üzücü bir örnektir.

Toki ortaokulumuzda öğrencilerin gözü önünde öğretmenin onur ve şerefini ayakları altına alan bu elim hadiseyi şiddetle kınıyor, bu şiddet yanlısı velinin cezalandırılması için idari ve hukuki sürecin takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. Tüm bu süreçte öğretmenimizin daima yanında olacağız.

Kutsal mesleğini bir sanatçı ideali ve inceliğiyle ilmek ilmek işleyen öğretmenlerimizin kaba bir muameleyle karşı karşıya kalmaları asla kabul edilemez. Buradan duyarlı velilerimizi, öğrencilerimizi ve kamuoyunu bu ve bunun gibi menfur olaylar karşısında net tavır almaya, eğitim kurumlarımızı el birliğiyle şiddetten, zorbalıktan arındırmaya davet ediyoruz.

“Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz”

Ayrıca yetkili makamlara sesleniyoruz: Tüm Eğitim çalışanlarının şiddete karşı korunması ile ilgili Öğretmenlik Meslek Kanunu başta olmak üzere yasal düzenlemelerin bir an evvel hayata geçirilmesi gerekmektedir. Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz. Eğitim ve Öğretim hizmeti sunumu esnasında veya verilen eğitim ve öğretim hizmetinden kaynaklanan nedenlerle eğitim çalışanlarına karşı cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişilere yönelik hapis cezası verilmesi yönünde çalışmaların bir an önce başlatılmasını istiyoruz.

Sayın yetkililer öğretmenin can güvenliğinin olmadığı yerde eğitimden söz etmek mümkün değildir. Bu yüzden her okulda bir güvenlik görevlisi bulundurmak elzemdir.

Unutmayalım ki; Öğretmene sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır. Şiddete maruz kalan öğretmenimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, öğretmenimizi hedef alan bu menfur saldırıyı kınıyor; kamuoyunu sorumlu yetkilileri ise duyarlı davranmaya davet ediyoruz.”

Basın açıklamasının ardından “Öğretmene uzanan eller kırılsın” sloganları atılarak yaşanan olaya tepki gösterildi.

dsc-0093.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 542 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum