'ÖĞRETMENLİK, 657 MEMURLUĞU DEĞİLDİR'

'ÖĞRETMENLİK, 657 MEMURLUĞU DEĞİLDİR'

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal ile bir süre görüşen Müdür Durmuş, ilimiz eğitim-öğretim hayatına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Milli Eğitim Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen ve yapılması planlanan çalışmalardan bahseden Durmuş, öğretmenlik mesleğinin sıradan bir devlet memurluğu görevi olmadığına vurgu yaparak,"Öğretmenlik, 657 memurluğu değildir. 7 gün 24 saat sürekliliği olan bir iştir" dedi. 

Bilecik'in milli eğitim çalışmalarını en iyi seviyeye çıkarmak için çalıştıklarını dile getiren Müdür Durmuş, öğrencilerin yüreğine dokunmak istediklerini ifade etti. Durmuş, öğrencileri sadece ders programlarıyla değil hayatın tüm yönleriyle geliştirmek için mücadele ettiklerine dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Öğretmen olmak cana dokunmaktır. Ne kadar iyi nesiller yetiştirirsek o kadar güzel gelecek hazırlamış oluruz. 2 yıllık bir öğretim planı hazırladık. Niyetimiz okullarımızı yarıştırmak değil. Her okul kendisiyle yarışıyor. Çünkü her okulun profili farklı. Eğitim eylem planımızın da hazırlıkları devam ediyor. İnşallah bunu da hayata geçirdikten sonra çocuklarımız eğlenerek öğrenmenin hazzını yaşayacaklar. İşin başındaki kişi olarak herhangi bir mazeret üretmeye hakkım yok. Bu konuda basınımızın desteğini de istiyoruz. İnşallah hep birlikte milletimizi dimdik ayakta tutacağız. 

Bilecik, konumu ve tarihi misyonu itibari ile çok önemli bir şehir. Kuruluşa, kurtuluşa ve dirilişe beşiklik etmiş bu şehrin yükselişinde şehri olacağına inanıyorum. Bunun için eğitim ordusu olarak gece gündüz çalışıyoruz. Başta ilimizden başlayarak ülkemizin eğitim-öğretim çıtasını çok daha yükseklere çıkartacağız inşallah" dedi. 

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal'da Müdür Durmuş'a çalışmalarında başarılar dileyerek, Milli Eğitim'de gördüğü bazı aksaklıkları dile getirdi. Erdal, izlenen yanlış politikalar nedeniyle ülkemizin nitelikli insan gücü yetiştirme konusunda istenilen seviyelere ulaşamadığını kaydetti. Eğitim camiasının ülkemiz geleceği açısından hayati önem taşıdığını aktaran Erdal, ülkemizin ilk başörtülü milli eğitim müdürünün de ilimizde görev yapmasından duyduğu memnuniyeti sözlerine ekledi. 

Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekinilmesinin ardından sona erdi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2596 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum