OKULLAR ONARILACAK

OKULLAR ONARILACAK

Bozüyük Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin bakım onarım giderlerinde kullanılmak üzere 20 bin TL, Osmaneli 75. yıl Anadolu Lisesi pansiyon onarım giderlerinde kullanılmak üzere 10 bin TL, ilçe özel idare müdürlüklerine aktarıldı.

İl Genel Meclisi Şubat ayı ikinci birleşimini gerçekleştirdi. İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım başkanlığında yapılan birleşimde 4 gündem maddesi görüşüldü.
İl Genel Meclisi toplantı salonunda saat:10:30'da başlayan birleşimde ilk olarak Dünyalar Asfalt Yol Yapı Nak. Taah. Mad. Tic. ve San. Ltd. Şti'nin, Osmaneli Selimiye Köyü Kavakderesi mevki Sakarya nehri yatağında, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan 10 bin 105 metrekarelik alanda kum-çakıl ocağı açıp işletmek üzere 3 yıldan fazla süreli kiraya verilip verilmemsi veya söz konusu alana 1(A) grubu maden işletme ruhsatı verilip verilmemesi talebi ele alındı.
Konuyla ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Muharrem Dumansızoğlu bilgi verdi. Dumansızoğlu, konunun komisyonlarca incelenmesi gerektiğini belirtti. Daha sonra meclis üyeleri de oy birliği ile gündem maddesini Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havale etti.
Birleşim daha sonra Osmaneli Camicedit Mahallesi Taşköprü mevkiinde bulunan Mehmet Karaca adına kayıtlı maden işletme ruhsat süresinin 5 yıl süreyle uzatılıp uzatılmaması konusunda İl Özel İdaresine yetki verilmesi talebi ele alındı.
Konuyla ilgili yine Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Muharrem Dumansızoğlu bilgi verdi. Dumansızoğlu, konunun komisyonlarca incelenmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra meclis üyeleri de oy birliği ile gündem maddesini Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havale etti.
Birleşimde üçüncü olarak Bozüyük Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bakım onarım giderlerinde kullanılmak üzere 20 bin TL giderin, 2016 mali yılı bütçesinin "Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların onarım giderleri" tertibinden Bozüyük İlçe Özel İdare Müdürlüğünün ilgili bütçe tertibine 20 bin TL ödenek aktarılarak karşılanması talebiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşüldü.
Komisyonun ödenek aktarımını uygun gördüğü raporu, il genel meclis üyelerince de oy birliği ile kabul edildi.
Birleşimde son olarak Osmaneli 75. yıl Anadolu Lisesi pansiyon onarım giderlerinde kullanılmak üzere 10 bin TL giderin, 2016 mali yılı bütçesinin "Ortaöğretim genel müdürlüğüne bağlı okulların onarım giderleri" tertibinden Osmaneli İlçe Özel İdare Müdürlüğünün ilgili bütçe tertibine 10 bin TL ödenek aktarılarak karşılanması talebi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşüldü.
Komisyonun ödenek aktarımını uygun gördüğü raporu, il genel meclis üyelerince de oy birliği ile kabul edildi.
Birleşim gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.