ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

OLAN VATANDAŞA OLUYOR

OLAN VATANDAŞA OLUYOR

Yeni devlet hastanesini yıllardır dört gözle bekliyoruz. Yeni hastane birçok hususta vatandaşımızı rahatlatacak. Mevcut devlet hastanesinde bugün yapılan şikayetler yeni hastaneye taşınırsa, kavuşacağımız hastanenin sefasını süremeyiz. 

Geçenlerde gazetemizin yazı işleri müdürü Mücahid Erdal'ı ağır baş dönmesi şikayetiyle acil servise götürdüm. Ayakta duramıyor; iki kişi kollarına girerek acilin ilk müracaat masasına vardık. Oradaki bayan tansiyon ölçtükten sonra sıra numarasını verdi ve bekliyoruz. Görevlilere 'Hasta sandalyede zor oturuyor, içeride boş yatak varsa yatırsakta yine sırası gelince muayene olsa' teklifime 'Sıranız geldiğinde girersiniz' cevabı geldi. 

Nihayet 10 dakika sonra içeriye alındık. Güler yüzlü bayan doktor muayene etti. Serum takılması talimatını verdi, serumla ilgilenen yerin yanındaki yatağa hasta yatırıldı. Bir bayan kendisine ait bölümde oturuyor ama bizimle ilgilendiği yok. 10-15 dakika sonra bir başka bayan geldi, serumu taktı. Kendi kendime 'Demek ki orada oturan bayanın serum takmaya yetkisi yok' diye düşündüm. Serum bitti 10 dakika geçti aynı bayan yerinde oturuyor. Serumun bittiğini söylememize rağmen ilgilenen yok. Bir süre sonra oturan o bayan lütfedip geldiler, serumu çıkarttılar. Demek ki serum takma ve çıkartma yetkisi varmış. 

1 hafta evvel hastaneye bir yakınımı ziyarete gittim. Aynı odada yaşlı ve ağır hasta biri daha yatıyor eşi de refakatçi. Bu hastaya takılan serum hastaya gideceğine dışarı akıyor ve yatağı ıslatıyor. Hemşireye haber verdiler, gelmiyor. Nöbetçi doktora, hemşireye haber verildiği halde gelmediği, hastanın ıslak yatakta daha da ağırlaşacağı söylendi. Doktor 'Biz hemşirelere söz geçiremiyoruz' demez mi! 

Gösterilen tepkiler üzerine bir hasta bakıcısı elinde çarşafla geldi. Hastanın eşine 'Al bunları değiştir' dedi ve gitti. Tepkiler çoğaldı, bir görevli uyarıldı zorlada olsa hasta yatağı temizletildi. 

Bu yaşananları ben birkaç yerde sağlık çalışanlarına anlattım. Aldığım karşılık şu oldu 'Abi iktidar partisi sağlıkta 10 yıl evvel aklımızsa gelmeyen yenilikler yaptı. Ne varki sendikacılık ve parti yetkililerinin adam kayırmacılığı idarecileri ve doktorları iş yapamaz hale getirdi. Bunun acısını vatandaş çekiyor. Bir hemşireye, hasta bakıcıya, taşeron işçiye söz söyleyemiyorsunuz. Söylendiğinde hemen partiye şikayete gidiyorlar. Şikayet edenlerin arkasında duruyorlar. Bahse konu şikayetler her geçen gün artıyor. Hastaneden bir günde 6 cenaze çıktı. Hastanenin hijyen durumu araştırılmalı. Öyle hal aldı ki burada tedavisi mümkün hastalar bile komşu illere sevk ediliyor. Onları da bıktırdık" demez mi?

Geçtiğimiz hafta bir çocuğun Eskişehir'e sevk haberini gazetemizde okudum. İlgililerin dikkatini çekmek istedim. Bu şekilde hastane hizmeti yeni hastanede de devam ederse halimiz nice olur.   

Bu yazı toplam 3001 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR