OLİGARŞİK BÜROKRASİYE SON

OLİGARŞİK BÜROKRASİYE SON

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın başkanlığında İl İdare Şube Başkanları Toplantısı yapıldı. 

Bilecik İl Özel İdare Toplantı Salonu’nda yapılan İl İdare Şube Başkanları Toplantısı’na Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant ve kurum müdürleri katıldı. 

oligarsik-burokrasiye-son2.jpg

Vali Büyükakın, toplantıya katılan birim ve kurum müdürlerine iş üretme süreçleri hakkında bilgiler vererek, “Yaptığınız ve yapacak olan çalışmalarınıza daha çok dikkat edin. İyileştirme mantığıyla çalışmanızı bekliyorum. Çalışmalarınızı asil iş olarak görün. Bir başka konu ise 15 Temmuz etkinliğine çocuklarınızla beraber katılmanız konusunda hassasiyet gösterin. Kendi kurumunuzda çalışanları da bu etkinlikte görmek istiyorum” dedi. 

'İL MÜDÜRLERİ İLÇELERE GİDERKEN GÖREV KAĞIDI ALMASIN'

Büyükakın açıklamasının devamında, “İl müdürleri bir ilçeye programa giderken valilikten görev kağıdı almasın. Sözlü olarak söylerseniz daha iyi olur. Görev onayı alma işlemi yapanlar varsa buna son versinler” ifadelerine yer verdi. 

'YOL BAKIM ÇALIŞMALARINI SEZON BAŞINA KADAR YETİŞTİRMEK LAZIM'

Büyükakın, ilde yapılan yol bakım çalışmalarının sezon başına kadar yetiştirilmesi gerektiğine değinerek, “Yaz döneminde tatilinizi 2 hafta kullanın. 1 ay tatil için izin alacağım diyerek bana gelmeyin. Beni ben sizden izin aldım ama siz reddettiniz konumuna düşürmeyin. Ben hiç izinlerimi kullanmadım, hepsi yandı. Ben sizden sadece benim yaptıklarımın yarısını yapmanızı istiyorum” dedi. 

oligarsik-burokrasiye-son3.jpg

'SİZİN İŞİNİZ VATANDAŞA HİZMET ETMEK'

Vali Büyükakın il ve kurum müdürlerinin işlerinin vatandaşa hizmet etmek olduğunu söyleyerek, “Vatandaş size her ne olursa olsun ulaşacak. Ben kendi cep numaramı vatandaşa verdim, bana ulaşabiliyorlarsa size de ulaşacaklar. İnsanların size ulaşamadığı sebebiyle benim önüme gelmeyin. Sizin işiniz vatandaşa hizmet etmek. Size ulaşamayıp vatandaş bana geliyorsa da o sizin probleminiz. Hiçbiriniz benden daha meşgul değilsiniz. Ben bir toplantıya saatinde geliyorsam, sizde saatinde geleceksiniz. Bir sonraki toplantıda benden sonra gelirseniz, hepinizi kapıda dikerim. Özellikle toplantı saatlerine çok dikkat edin. Ben size nasıl davranıyorsam, siz de sisteminizi ona göre hazırlayın. Toplantılara da bizzat kendiniz geleceksiniz, bu bir disiplin kuralıdır. İşinize özen gösterin ki biz de size ona göre davranalım. Korkarak değil, arkadaşça çalışalım” dedi. 

'BİRİMLERİNİZDEKİ TELEFON GÖRÜŞMELERİNİ MUTLAKA KONTROL ETMELİSİNİZ'

Büyükakın son olarak, il ve kurum müdürlerinin kendi birimlerindeki telefon görüşmelerini kontrol etmeleri gerektiğine değinerek, “Zaman, zaman birimlerinizin ulaşılabilir olup olmadığına bir bakın. Birimlerinizdeki telefon görüşmelerini mutlaka kontrol edin. Birimlerin vatandaşlarla nasıl konuştuğuna bir bakın. Ben bile bunları yaparken sizin de yapmanızı özellikle istiyorum. Gizli müşteri ve üçüncü göz konusuna önem göstermenizi istiyorum. Kurumlarınız da işlerin nasıl yürüdüğünü de mutlaka kontrol edin. Hukuki olan her şey helal değildir. Ekmeğimizi helal ettireceğiz. Maaşınız az geliyorsa da çalışmayın, kendinize başka bir iş bulun” dedi. 

oligarsik-burokrasiye-son4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum