MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

ORTAK HAYALİMİZ!..

ORTAK HAYALİMİZ!..

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın yıllar önce başlattığı “MARKA DEĞERLERİ İLE BİLECİK” toplantılarının alt yapısını oluşturduğu, Sn. Valimiz Tahir Büyükakın’ın himayelerinde “ORTAK AKIL” toplantıları gerçekleşti.

Sn. Valimiz Tahir Büyükakın Bilecik’te görülen, bir hayal, bir rüya nasıl tüm cihana yayıldıysa, bu hayali bir daha kurabileceğimizi hatırlattı.

“HAYALİMİZİN PEŞİNDE KOŞACAĞIZ” başlığı ile Cumartesi günü kaleme aldığım yazıda Sn. Valimiz Tahir Büyükakın’ın Bilecik’in önüne bir ajanda koyduğunu, bu ajandaya, “Ata toprağında” yaşayanların ortak hayalini yazacağını ve hayalimizin peşinde koşacağımızı ifade etmiştim.

Toplantı tam bir beyin fırtınası ile başladı. Bilecik için kafa yoran herkes fikirlerini beyan etti. Fikirler üzerinde tartışıldı ve en önemli konu başlıkları belirlendi.

En öne çıkan konu başlıkları, “Markalaşma ve Tanıtım”, “Yaşanabilir bir Bilecik”, “Üniversite”, “İklim ve Turizm” ve “yeterli yatırımların Bilecik’e gelmediği.”

Önceki toplantılarda sanayi ve istihdam en üst düzeyde, tanıtım ve markalaşma hemen akabinde olan konu başlıkları iken bu toplantıda sıralama değişti.

“Markalaşma ve Tanıtım” konu başlığı en üst seviyeye çıktı. İkinci önceliği “Yaşanabilir bir Bilecik” alırken, sanayileşme ve istihdam konusu adeta öncelikli hedeflerden aşağı indi.

Toplantı esnasında benim aklıma gelmeyen ancak yıllar önce yazdığım köşe yazısının bir katılımcı tarafından önerilmesi ve bir gurubun ilk 5 önceliği arasında gösterilmesi beni ziyadesiyle memnun etti. Yıllar önce yazdığım köşe yazımda “Manisa, Trabzon, Amasya gibi şehirler şehzadeler şehriyiz diye kendisini tanıttı, biz padişahların şehrini tanıtamadık” demiştim.

Bugünlerde TRT tarafından yayınlanan tarihi dizilerde ilimiz oldukça popüler oldu. Ertuğrul Gazi’nin, Şeyh Edebali’nin Dursun Fakıh’ın Bilecik’te metfun bulunması, cihan imparatorluğunun bu topraklarda filizlenmesi, ilimiz için büyük bir kazanım.

Buna rağmen biz ilimizi yeterince tanıtamıyoruz. Toplantıda en çok öne çıkan başlıklardan birisi de Markalaşma ve Tanıtım.

Üniversite, eğitim, Sanayi Üniversite işbirliği, Üniversitenin sosyal hayattaki rolü, Ar-Ge çalışmaları da üzerinde durulan önemli bir konu olarak değerlendirildi.

Toplantıda benim de dile getirdiğim farklı iklimleri kendi bünyesinde barındıran ülkemizdeki tek ilin Bilecik olması hasabiyle, tarım, farklı ürün yelpazesi, ekolojik tarım ve benzeri konular yine öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

Şimdi Sn. Valimiz Tahir Büyükakın’ın Bilecik’in önüne koyduğu ajandaya hangi hayallerin yazılacağında.

“Ortak Akıl Toplantısı”na katılmadan önce bende bir hazırlık çalışması yapmıştım. Hazırlık çalışmamı yarın köşemde yayınlayacağım.

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 1395 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR