Osmaneli yaylaları suyla buluştu

Osmaneli yaylaları suyla buluştu

Osmaneli’nin Hisarcık, Adliye ve Boyunkaya köylerinde yapımı tamamlanan 6 adet arazi sulama ve hayvan içme suyu göletlerinin açılışı gerçekleştirildi.

Osmaneli’nin Hisarcık, Adliye ve Boyunkaya köylerinde yapımı tamamlanan 6 adet arazi sulama ve hayvan içme suyu göletlerinin açılışı gerçekleştirildi.

osmaneli-yayalalari-suyla-bulustu1.jpg

Bilecik Valiliği, BEBKA, Osmaneli Belediyesi, Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü ile köy muhtarlıklarının destekleriyle hayata geçirilen 6 gölet sayesinde çiftçilerin sulama ihtiyacı karşılanabileceği gibi mera hayvanlarının içme suyunda da kullanılabilecek.

osmaneli-yayalalari-suyla-bulustu2.jpg

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, açılış töreninde yaptığı konuşmada, yapılan göletlerin yaklaşık 3 bin bönüm arazinin su ihtiyacını karşılayacağına dikkat çekti. Vali Kızılkaya, göletler sayesinde yılda 9 milyon TL kazanç hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

osmaneli-yayalalari-suyla-bulustu3.jpg

“Göletlerimizin bulunduğu yaylamız önceleri elverişsiz bir araziyken Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün alanında uzman mühendisleri ve personelinin titiz çalışması sonucu ıslah edilerek verimli bir mera haline dönüştürüldü. Bizler de bununla yetinmeyerek Bilecik’imizde hayvancılığın daha da gelişmesi adına kolları sıvayarak bu bölgeye 6 tane gölet yapımına başladık. Bugün geldiğimiz noktada sulanarak daha da verimli hale gelen ve hayvanlarımız için oldukça kullanışlı bir merayı memleketimize kazandırmış olduk. Hem de yerli ve milli imkânlarla üretilen güneş enerji panelleri sayesinde suyu kullanırken elektrik maliyetini sıfıra indirdik. Böylece güneşten aldığımız güçle 3.000 dönüm araziyi sulayarak üreticimize yılda 9 Milyon TL gibi bir kazanç sağlamayı hedefledik.” ifadelerini kullandı.

osmaneli-yayalalari-suyla-bulustu4.jpg

Açılış törenine; Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Muzaffer Sandal, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, BEBKA Genel Sekreteri Zeki Durak, Bilecik Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş ve diğer ilgililer ile davetliler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum