Osmaneli’nde ‘Tarihi’ proje başlıyor

Osmaneli’nde ‘Tarihi’ proje başlıyor

Osmaneli’nin tarihini tüm detayları ile ortaya çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak adına yeni bir projenin startı veriliyor.

Osmaneli’nin tarihini tüm detayları ile ortaya çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak adına yeni bir projenin startı veriliyor. Tarih boyunca 18 medeniyete ev sahipliği yapan Osmaneli’nin tarihini çocuklara ve gençlere tanıtacak olan proje çerçevesinde gönüllü rehberler oluşturulacak.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ilçeni sahip olduğu tarihi eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve kültürel mirasın korunması için projenin çok değerli olduğunu ifade etti. Proje kapsamında birçok kurum ve kuruluş ile birlikte ortak bir çalışmaya imza atılacağını kaydeden Münür Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Geleceğimiz için çocuklarımıza ve gençlerimize her alanda destek olarak onların vatanına, bayrağına, örf ve adetlerine, dinine, ailelerine bağlı bireyler olmasını temin etmeye çalışıyoruz. Tarih boyunca 18 medeniyete ev sahipliği yapmış ve en önemlisi 1075 yılından günümüze kesintisiz Türk kenti olma özelliğini sürdürmüş Osmaneli çok değerli bir kenttir. İlçemiz tüm medeniyetlerden günümüze gelen bir çok tarihi esere sahiptir. Tarihimizi ve sahip olduğumuz tüm eserlerimizi gençlerimize ve çocuklarımıza aktararak onların her birini gönüllü rehber haline getirmeye çalışıyoruz. Uygulamaya koyacağımız proje ile derece alan evlatlarımızı özendirmek amacıyla çok kıymetli parasal ve değerli ödüllerle onların ilgisini artıracağız." dedi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1225 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.