OSMANLI PADİŞAHLARI TARİH ŞERİDİ’NE YOĞUN İLGİ

OSMANLI PADİŞAHLARI TARİH ŞERİDİ’NE YOĞUN İLGİ

Bilecik'in Fethinin 717'nci yıl dönümü kapsamında dün açılışı gerçekleştirilen Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgisini çekti. 

1-099.jpg

Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'nin açılışı, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde törenle gerçekleştirilmişti. Dün kötü hava muhalefetleri yüzünden ilginin fazla olamayan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ne bugün ziyaretçiler akın etti. Kafileler ile Sakarya, Ankara ve Bursa’dan gelen ilköğretim sınıfı öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığının projesi kapsamında Sakarya, Ankara ve Bursa Gençlik Merkezleri organize ettiği geziler kapsamında Bilecik’e gelen 300 öğrenci Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’nin yanı sıra, Şeyh Edebali Türbesi, tarihi Orhangazi Camii ve Saat Kulesi’ni gezme imkanı buldular. Öğrencilere bu ziyaretinde Bilecik Belediyesi görevlisi Ertuğrul Gündüz eşlik ederek, tarihi yerler hakkında bilgi verdi. Öğrenciler Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Sinema Salonunda Osmanlı Devleti'nin kuruluşu anlatan 3 boyutlu gösterimini izleme imkanı buldular. 

2-091.jpg

Öte yandan kurlarla Bilecik'e gelen yerli turistlerin yanı sıra Bilecik halkınında Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'ne ilgisi büyük oldu. 

Bu haber toplam 2866 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.