MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

OYUNU KURAN KAZANDI

OYUNU KURAN KAZANDI

Yerel seçim Bilecik merkezde CHP ile MHP'nin didişmesiyle geçti diyebilirim. Çünkü her iki parti de diğer partinin oylarını aldığı takdirde Bilecik Belediye Başkanlığına seçileceğini düşünüyordu. Aynı şekilde hizmet hareketinin oyları da her iki partinin de kovalamaca alanındaydı.

Seçimden sonra MHP Milletvekili Bahattin Şeker'in seçimi değerlendirdiği basın toplantısında önemli bir ayrıntı vardı. Milletvekili Şeker seçim döneminde CHP'nin yanlış politika ürettiğini, iktidarı eleştirmek varken sürekli MHP aleyhine siyaset yaptığını söyledi. Aslında MHP'nin durumu da farklı değildi. MHP'de seçim döneminde CHP ile uğraştı. Tabi MHP'nin tek uğraştığı CHP değildi. MHP'nin küskünleri de MHP'yi çok uğraştırdı.

Yine Milletvekili Şeker basın toplantısında parti içi muhaliflere geniş yer ayırdı. Basın toplantısının ardından Mehmet Erdem ve Ertuğrul Açıkgöz'ün gazetemize yaptığı basın açıklamaları da geniş yankı buldu.

Kısaca şunu söylemek istiyorum. Bilecik'te Cumhuriyet Halk Partisi de, Milliyetçi Hareket Partisi de seçim döneminde kendileri bir strateji geliştiremediler. Başkalarının stratejilerine, bir başka değişle akıntıya kapıldılar.

Sn. Milletvekili Bahattin Şeker'in seçimden sonra aklı başına geldi. Ama iş işten geçti. Sn. Şeker usta politikacı idi ama bu siyasi atmosferi iyi okuyamadı, durumu seçimden önce belki de farketti, partililerine bir türlü anlatamadı.

İl geneline bakacak olursak en büyük oy artışı MHP'de yaşandı. Söğüt ilçesini tekrar aldı. İnhisar ve Yenipazar'da Ak Parti'nin elinden belediyeleri aldı.

Peki kim kaybetti. En büyük kayıp CHP'nin Bilecik Merkezde ikinci partiden üçüncü parti konumuna düştü. Bilecik'te Bozüyük'te iddiasını kaybetti. Daha önce belediye başkanlığını kazandığı Pazaryeri'nde hiç yok diyebiliriz. CHP'nin tek yüzünü ağartan Vedat Kazıcı oldu. Vezirhan beldesi de CHP'yi sevindirdi. CHP'nin Gölpazarı ve Vezirhan'da kazanması da büyük ölçüde adaylardan kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

Bozüyük'te ise vekiller yarıştı!.. Bu sefer kazanan Poyraz oldu.

Bu yazı toplam 1207 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR