ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERİNİN MAKAMINA ALMADIĞI MUHTARI VALİ MAKAMINA DAVET ETTİ

ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERİNİN MAKAMINA ALMADIĞI MUHTARI VALİ MAKAMINA DAVET ETTİ

17-25 Aralık FETÖ darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını dinlemeyip Bilecik Özel Sevgi Çiçeğinde hükümet aleyhine propaganda yapılan toplantıya katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın makamına almadığı Osmaneli’nin Avdan Köyü Muhtarı Erdoğan Kara, Vali Tahir Büyükakın tarafından makamına davet edildi. Vali Büyükakın’ın köy muhtarı ile yaklaşık 2 saat görüşme gerçekleştirdiği ve taleplerinin yerine getirilmesi için ilgili birim ve yöneticilere talimat verdiği öğrenildi.

ERDOĞAN’IN SÖZÜNÜ DİNLEMEDİ, MUHTARI MAKAMINA ALMADI

Hükümet aleyhine propaganda yapıldığı, Ak Parti Milletvekillerinin İran’da muta nikahı yaptıkları, görüntülerin CİA ve MOSSAD ajanlarının elinde olduğu, hükümete şantaj yaptıkları, hükümetin doğru karar alamadığı, bakanlıklardan gelen talimatların önce kendilerine iletilmesini, verecekleri talimatlara göre hareket etmeleri gerektiği yönünde konuşmaların geçtiği toplantı 17-25 Aralık darbe girişiminde sonra yapılmış olması ve Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın cep telefonunu bırakarak toplantıya girmesi dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını dinlemeyen ve FETÖ toplantısına katılan 7 daire müdürlünden biri Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın muhtarı odasına almayışı ise ilk vukuatı değil.

ERDOĞAN BUNLARI DUYMASIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Uç Beyim” dediği, Cumhurbaşkanlığı külleyesinde ağırladığı muhtarlara aynı önemi göstermeyen, makamına almayan Bilecik İl Özel İdaris Genel Sekreteri Halis Nalbant, daha önce kendi memuruna ağır hakaretlerden sonra darp girişiminde bulunduğu iddia edilmişti. Bunun üzerine Memur Sen Genel Sekreter Halis Nalbant aleyhine basın açıklaması yapmıştı.

Memer Sen o tarihli açıklamasında “İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, Memur-Sen başkan yardımcımız ve il özel idaresi iş yeri temsilcimizi birkaç il özel idaresi müdürleri içerisinde hakaretlerde bulunmuş ve bunlarla da yetinmeyerek darp girişiminde bulunarak, sendikayı tanımadığını ve sendikal faaliyet istemediğini beyan etmiştir. Memur-Sen ailesi olarak böyle bir davranışı kabul etmiyor. Adı geçen hakkında sendikal faaliyetleri engellediği ve ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle kamuoyu önünde suç duyurusunda bulunuyoruz. Hiç kimse sevmediği için kişisel problemlerini böyle bir zemine taşıyarak despot bir anlayışla, bulunduğu makamını da kullanarak hakaret ve saldırı içerisine giremez” demişti.

MECLİS BAŞKANLIĞI’NIN AK PARTİ’NİN ELİNDEN KAYMASINDA PARMAĞI MI VAR?

Hasan Hüseyin Çelik’in İl Genel Meclis Başkanlığı döneminde, Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın mesaisine dikkat etmediği, meclisi istediği gibi yönlendirdiği, kendi görüşü olan kararları o dönem valilik yapan kişilerin iradesi olarak söyleyip dediğini yaptırdığı iddiaları üzerine Halis Nalbant’ın lakabı “Halis Ağa” ya çıkmıştı.

Ancak İl Genel Meclis Başkanlığı’na şu an Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım’ın geçmesi üzerine Halis Nalbant’ın “AĞA” lığı son buldu. 

HAİNLİK KAZANDI

İkinci dönem İl Genel Meclis Başkanlığı için Ak Parti gurubu içerisinde ön seçim yapıldı. Oğuz Sertler’in 2 oy aldığı ön seçimden Serkan Yıldırım 7 oy aldı. Ak Parti İl Genel Meclis Başkanlığı için gurup kararıyla Serkan Yıldırım’ı aday gösterdi. Ancak Oğuz Sertler Ak Partiye ihanet edip CHP ve MHP’li il genel meclis üyelerinin oylarıyla İl Genel Meclis Başkanlığı’na seçildi. 

Bu senaryoyu ise Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın yazdığı iddia ediliyor.

Serkan Yıldırım ile didişen Halis Nalbant’ın Oğuz Sertler’i CHP ve MHP’li il genel meclis üyeleri ile anlaştırdığı, Hasan Hüseyin Çelik’e ise boş oy verdirttiği iddialar arasında. Böylece Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın İl Genel Meclis Başkanlığı’nın Ak Parti’den muhalefete geçmesinde önemli bir rol oynadığı ciddi bir iddia olarak ortada duruyor.

BU KADARLA DA KALMIYOR

Yine Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant bir vatandaşın dilekçesini kabul etmemiş; “Sen git, senin muhtarın dilekçe versin” diyerek vatandaşın dilekçesinin alınmadığı iddia edilmişti. Dilekçesi alınmayan vatandaş ise “Ben Türkiye Cumhuriyetinin bir ferdi değil miyim? Askerliğimi yaptım, vergimi veriyorum. Benim resmi bir kuruma dilekçe vermeye hakkım yok mu?” diyerek feryat etmişti.

BİLECİK’İN KADERİYLE OYNUYOR

Avdan Köyü Muhtarı Erdoğan Kara’nın Osmaneli Haber Gazetesi’ne yaptığı açıklamalar büyük ses getirdi. Açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın ‘Uç beylerimiz’ dediği muhtarların Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant tarafından muhatap dahi alınmadığını anlatan Kara, adeta feryat etti.

Muhtar Kara’nın sitem dolu açıklamalarını Osmaneli Haber Gazetesi’nden öğrenen Vali Tahir Büyükakın ise hemen duruma el attı. Muhtarı makamına davet eden Vali Büyükakın, muhtarla uzunca bir görüşme yaptı. Ayrıca Büyükakın’ın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ı sert bir dille uyardığı gelen bilgiler arasında.

Bilecik İl Özel İdaresine iş yaptıramayanların bir başka şekilde iş yaptırdığı da gelen bilgiler arasında. Bilecik’in çok konuşacağı, gündeme bomba gibi düşecek haberimiz çok yakında.

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 6910 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum