ÖZEL İDARE'YE TEŞEKKÜR, KARAYOLLARINA SİTEM!

ÖZEL İDARE'YE TEŞEKKÜR, KARAYOLLARINA SİTEM!

MHP Pazaryeri İl Genel Meclis Üyesi Haluk Filizli, karla mücadele çalışmaları kapsamında köy yollarının açık kalmasını sağlayan özel idare ekiplerine teşekkür etti. Ancak Filizli, karayollarının yol ağı üzerinde bulunan köylerin ise mağdur olduğuna dikkat çekerek karayollarının çalışmalarını eleştirdi.

MHP Pazaryeri İl Genel Meclis Üyesi Haluk Filizli, İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantılarının son gününde açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta etkili olan yoğun kar yağışıyla mücadele eden özel idare ekiplerine teşekkür eden Filizli, karayollarını ise eleştirdi.

Köy yollarının özel idare tarafından açık tutulduğunu ancak karayollarına ait yollar üzerinde bulunan bazı köylerin ana yol açılmadığı için mağdur olduğunu ifade eden Filizli, özel idare ekiplerinin karayollarına ait yollarda çalışma yapıp yapamayacaklarını sordu. Filizli şöyle konuştu:

"Özel idare, Pazaryeri'nde dört dörtlük bir çalışma gerçekleştirdi. Köy yollarımızın kapanmasını engelledi. Ancak bizim Gümüşdere, Bahçesultan ve Nazifpaşa köylerimiz ana yol üzerinde bulunan köyler. Buraları karayolları açmadığı için köylülerimiz mağdur oldu. Özel idare ekiplerimizi bu yollara sokamadık. Bu köylerde bizim köyümüz. Karayolları güzergahı üzerinde oldukları için mağdur kalıyorlar. Özel idaremizin iş makinalarını sokamaz mıyız?" dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant'ta konuyla ilgili karayollarına yazı yazacaklarını ifade ederek, özel idare ekiplerinin karayollarına ait yolda çalışmaya yetkilerinin olmadığını ifade etti. Karayollarındaki müteahhit firmalarda bu tür sıkıntıların yaşandığından bahseden Nalbant,"Biz köy yollarımız açık tuttuk. Valilik bize karayollarına girin diye bir emir verirse gireriz, ekiplerimizin kendiliğinden girmeleri yetkimizin dışında. Bu konuyla ilgili de gerekli görüşmeleri hemen yaparız" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2707 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum