Özgür Özel, Bilecik’ten destek istedi

Özgür Özel, Bilecik’ten destek istedi

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Bilecik İl Başkanlığını ziyaret ederek kurultayda kendisine destek istedi.

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Bilecik İl Başkanlığını ziyaret ederek kurultayda kendisine destek istedi.

ozgur-ozel-bilecik1.jpg

CHP Bilecik İl Başkanlığı binasında, İl Başkanı Ali Özdemir, Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu başta olmak üzere çok sayıda partili tarafından karşılanan Özgür Özel, partililer ile görüştü. Yoğun katılımla gerçekleşen programda bir konuşma yapan Özgür Özel, “Önce CHP’yi değiştireceğiz sonra Türkiye’de iktidarı değiştireceğiz.” dedi.

Son genel seçimlerde yapılan ittifaklar üzerinden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerde bulunan Özgür Özel, CHP’nin özüne geri dönerek altı okuna sahip çıkması gerektiğini ifade etti. CHP’nin kan kaybettiğini ve değişim yaşanmaması halinde çok daha kötüye gideceğini dile getiren Özgür Özel, yerel seçimde yaşanacak bir başarısızlık sonucu partiyi yeniden toplama şanslarının kalmayacağını belirtti. Bir seçim daha kaybedilmemesi gerektiğine vurgu yapan Özgür Özel, şöyle devam etti:

ozgur-ozel-bilecik2.jpg

“CHP’nin kendisi gibi olmaya ihtiyacı var. Kendisi gibi olacaksa altı oku olacak. Altı oku aşındırarak olmaz. Altı oktan taviz vermeyen, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinden ayrılmayan anlayışa ihtiyacımız var.

Bizim kadrolarımıza baktığımızda kendinizi göreceksiniz. Mahallelerden başlayan bir örgütlenme, ilçelerde tartışılan fikirler, ilde olgunlaşan politikalar Ankara’ya gelecek. Rıza göstermediğiniz hiçbir şeyi savunmak zorunda kalmayacaksınız. Yukarıda karar almakla olmuyor. Hep birlikte bir karar vereceğiz, biz bu örgütü ayağa kaldırırsak partiyi de ayağa kaldırırız.

Ben size buraya geldiğimde il başkanının çayını içmeden kanaat önderleri toplantısına gitmeyecek bir genel başkan vadediyorum. Ben size kendisi terleyecek, çalışma arkadaşları terleyecek, örgütü motive edecek bir genel başkan vadediyorum. Bu yüzden partimize sahip çıkacağız. Çıktığımız yolda sizler yürü derseniz hep birlikte iktidara yürüyeceğiz.

Delegelerimize bazı yerlerde asker diyorlar. Ben bu asker delege meselesini Bilecik’ten reddediyorum. Bizim delege askerse öyle kendisini zorlayanın değil Mustafa Kemal Atatürk’ün askeridir. Değişimciler bu seçimi kazanacaklar. Partiyi değiştireceğiz, önce partide iktidarı sonra Türkiye’de iktidarı değiştireceğiz. Buna söz veriyorum.

ozgur-ozel-bilecik3.jpg

Sayın genel başkan kurultaydan sonra partide tartışma çıkaranı kapı önüne koyacağını söylemiş. Biz kurultaydan sonra tartışma beklemiyoruz. CHP’liler kurultayını yaparlar sonra hep birlikte çalışırlar. Kurultaydan sonra Özgür Özel’e görev verilirse kimseyi kapı önüne koymayacağım aksine baba evi partinin kapılarını ardına kadar açacağım. Kapı önüne koymaya değil kapıları açmaya, partiyi büyütmeye, üye sayımızı arttırmaya geliyoruz.

Biz göreve geldiğimizde tepeden tırnağa değişim olacak. Genel başkan değişecek, MYK değişecek, parti meclisi değişecek, tüzük değişecek, parti programı değişecek. Partinin siyaset yapış biçimi değişecek. Yani örgütten gelen aşağıdan yukarıya doğru, partinin temel değerlerine sahip çıkan, partinin büyümesini ve geniş kitlelere erişmesini sağlayacak bir yeni siyaset biçimi oluşturulacak.” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel daha sonra partililerin sorularını yanıtladı.

ozgur-ozel-bilecik4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1526 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum