ÖZHASEKİ: NAYLON ADAMLAR ÇIKTI ORTAYA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP’li Belediye Başkanları’nın naylon adam gibi ortalıkta gezdiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP’li Belediye Başkanları’nın naylon adam gibi ortalıkta gezdiğini söyledi. Anadolu Yayıncılar Derneği’nin geleneksel hale getirdiği Anadolu Sohbetlerinin konuğu Özhaseki, CHP’li belediyelerin “engelleniyoruz” yalanına halkın inanmaması için  her ay toplantı yaparak gerçekleri söyleyeceğiz” dedi.  

 

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, dernek genel merkezinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’yi ağırladı. Anadolu Yayıncılar Derneği’nin geleneksel hale getirdiği “Anadolu Sohbetleri” programına Ulusal Televizyonların Ankara Temsilcileri de hazır bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

 

AYD Başkanı Sinan Burhan’ın “CHP’li Büyükşehir ve İl Belediyelerindeki 11 AK Parti Grup Başkanvekilleri ile  ortak basın açıklaması yaptınız. Bunun amacı neydi? Sorusuna Özhaseki şu şekilde cevap verdi: 

FAKİR FUKARAYA BAKAN YOKTU

“ Bizim AK Parti belediyeciliği olarak birinci ilkemiz hizmet etmek. İşin başından bu yana  Sayın Cumhurbaşkanımızın Anadolu’da başlattığımız belediyecilik anlayışında hep şu sloganımız oldu “ bizim hizmet edeceğiz, kimseyi ayırmayacağız, dinine örfüne mezhebine bakmayacağız, hizmet edeceğiz” diyerek başlamıştık ve böyle de devam ettik. Değişik evreler geçirdi bizim belediyecilik anlayışımız. Mesela o dönemlerde 97-98-2000 li yılların başında sosyal belediyeciliği de biz ekledik. Çünkü fakir fukaraya bakan yoktu, kimsesizler çoktu. Bizim garlarda, terminallerde o kadar çok adam yatardı ki aç şekilde. O  zaman biz belediyecilik olarak onlara sahip çıkmaya başladık.  Ben 21 tane sağlık ocağı açtığımı hatırlıyorum. Öğle arasında 12.00-13.00 arası doktorlarla anlaşıyordum onlar geliyorlardı, hastaneden sabit hemşireler tutuyordum iğne yapıyorlardı, tansiyon ölçüyorlardı, öğle arasında da doktorlar bakıyordı. Belediye olarak sağlık ocağı açılır mı ama o dönem öyleydi bunu bile yaptık. İktidar olduktan sonra da tabi büyük hedeflere doğru koşmaya başladık. Bir çok izin alamadığımız dev projelerin iznini Tayyip Bey’den aldık. Ben hangi proje ile Tayyip Bey’e gitmişsem  belediye başkanı iken hiç yok dediğini görmedim. Ama bazen arkadaşlar bize, 50 Milyon TL versene ,100 Milyon TL versene diyorlar.. Böyle bir şey yok. O dönemde büyük projelerin kapısını açıp öyle aldım ben. Mesela Erciyes Projesi yaptım, Yamula Barajını bitirdim, raylı sistemi yaptım AK Parti iktidarı döneminde, stadyumu yeniledim hiç kimse daha yapmazken hatta serbest bölgede sıkıntı vardı gittim serbest bölgeyi kurdum, yüzlerce sanayici şimdi serbest bölgede ihracat yapıyor. Bu büyük projeler AK Parti döneminde bir evre olarak geldi. Son dönemde de gönül belediyeciliği olarak Cumhurbaşkanımızın tarif ettiği bir yerdeyiz şimdi. 

NAYLON ADAMLAR ÇIKTI ORTAYA

Bütün bunların dışında hizmeti düşünmek insanların hizmetini görüp duasını almak gibi bir derdin dışında dehşet bir algı belediyeciliği var. Algı derken bile rahatsız oluyorum çünkü kötü bir kelime. Doğru yaparsanız iyi bir şey algıyı. Çalışkan bir belediye başkanı bu adam çalışkan diye bir algı oturtmaya çalışıyorsa helal olsun diyecek bir şey yok. Ama hiçbir şey yapmadığı halde yapıyormuş gibi var olmayanı varmış gibi, hizmet etmeyeni hizmet ediyormuş gibi göstermek için ajanslara dehşet paraların döküldüğü bir döneme geldik. Bunu da CHP yapıyor. Tevfik Bey defalarca açıkladı bir cevap bile yok. İstanbul’da geçen yıl ajanslara dökülen para 849 Milyon TL. Dün tekrar sordum, sosyal tesislerin için İstanbul’daki ayrılan bütçe 12 Milyon TL, deprem geliyor diye herkes söylüyor ayrılan bütçe 495 Milyon TL. Ama ajanslara beni parlat, beni daha şöhretli göster, beni iş yapıyormuş gibi göster, benim imajımı sen ayarla, yani naylon bir adam gibi çıkıyorlar ortaya. Kendisi sahici olarak gülmesi gerektiği yerde gülüp içinden geldiği zaman ağlamıyor. Ajans dediği zaman gülüyor ajans dediği zaman konuşuyor, ajans dediği zaman beyanat veriyor, akıl babaları söylediği zaman gülüyor..

ANKARA VE İSTANBUL BELEDİYELERİ BİZİM İLÇE BELEDİYELERİMİZLE YARIŞAMAZ

İddia ederek söylüyorum 11 CHP Büyükşehir Belediye Başkanlığı Şahinbey Belediyesi’nin hizmetleri ile yarışsınlar ben bütün sözlerimi geri alacağım. Hangi belediye diyorsa ki hizmetlerimle yarışırım çıksın hadi yarışalım. Şahinbey Belediyesi döksün hizmetlerini, İstanbul, Ankara İzmir fark etmez hizmetlerini döksünler yan yana baksın tarafsız insanlar desinler ki Ankara, İstanbul fark atmış ben bütün sözlerimi geri alacağım. Yok öyle bir hizmet. Nedense yapılmıyor. CHP’lilerin geneli üzerinden çok net olarak şunu söylüyorum 

1-    Hizmet etmiyorlar

2-     2- Hizmette gözleri de yok işin garip tarafı. Sadece kendilerini pparlatma operasyonları ile gün geçiriyorlar. Eski bizim bildiğimiz hastalıklı CHP zihniyeti aynen devam ediyor. 

HEM BELEDİYELERİ İDARE EDEMİYORLAR HEM HEPSİ CUMHURBAŞKANI ADAYI

Hem belediyelerini idare edemiyorlar hem de bu arkadaşların hepsi cumhurbaşkanı adayı işin garip tarafı. Siz önce belediyeyi idare edin. Kendi düşünceleriniz ne ise ortaya koyun. Ekonomi hakkında ne düşünüyorsunuz sosyal, siyasal meseleler hakkında ne düşünüyorsunuz bunları bir söyleyin de millet bir görsün sizi. Ajanslar ne kadar izin verirse o kadar konuşan, ajanslar ne derse onu sadece söyleyen adamlar grubu türedi. Bizde 11 Belediye arkadaşımızla toplandık bundan sonra her 15 günde ya da ayda  bir bu toplantıları yapacağız.   Bundan sonraki ilk toplantı İzmir’de olacak. Ondan sonraki ay Adana’da yapacağız, sonra Ankara’da yapacağız, oturacaklar arkadaşlar somut olarak 11 CHP’li Büyükşehir Belediyesinin olduğu grup başkan vekilleri arkadaşlarımız o şehri ele alacaklar. Ne yapmışlarsa söyleyecekler. Yapılanları ve olmayanları da anlatacaklar. 

CHP’Lİ BELEDİYELERİN ENGELLENİYORUZ YALANINA İNANMAYIN

Hükümet önümüzü kesiyor diyorlar ya durmadan geçtiğimiz yıl hükümetten bekledikleri para belli. Hükümetten gelen para Ankara ve  İstanbul ve  diğer belediyelerinde beklentilerinden yüzde 30-35 fazla. Paranızı veriyorsa nasıl önünüzü kesiyor? AK Partili meclis üyeleri var mecliste onlar bize her istediğimizi yaptırmıyorlar diyorlar. İstanbul’da belediye meclisine gelen dosya sayısı 4 Bin elli civarında 3 buçuk sene içerisinde. AK Partinin evet dediği dosya sayısı 3 Bin 955. Neredeyse yüzde 98’ine evet demişler. Ankara için 6 Bin civarında dosya sayısı 5 Bin 900’üne evet demişiz. Hepsine evet oyu kullanmışlar. Hayır dedikleri var. Yeşil alanı tarumar edecekler üstüne kütle koyacaklar hayır diyorlar, evraklar eksik hazırlayamamışlar yanlış hazırlıyorlar, iş bilmiyorlar onu reddediyor arkadaşlar. Veya fahiş zamlar istiyorlar normalin üstünde onu red ediyor arkadaşlar bunu dışında bizim onlara talimatımız AK Parti genel merkezi olarak şehirlerde CHP’li ve başka partili önemli değil teklifler geldi bakın doğru olana evet deyin , halkın menfaatine olan bütün projelere evet deyin asla partizanlık yapmayın ve ayırt etmeyin diye talimat var genel merkezden. Böyle bir çizgi izlediğimiz halde ne yazık ki arkadaşlar tersini söylemeye devam ediyorlar. Biz de bundan sonra onların bu yalanlarını algı operasyonlarını her 15-20 günde bir bir ilimizde toplanarak anlatmaya, doğrulara söylemeye devam edeceğiz. Dünkü toplantıyı da onun için yaptık. 

11 CHP’li Belediye Başkanları birkaç kez toplandılar somut herhangi bir öneri yok sadece politik bir takım söylemler , hükümet eleştirileri arkasından da bize para verin. Ben bütün söylemlerine baktım önce hükümeti karalayan politika yapan basit sığ cümlelerle başlıyor sonunda da bize para vermezseniz biz zaten öldük bittik’e getiriyorlar. Bunun dışında başka bir şey söylemiyorlar. Ozmaan bizde belediyecilik anlamında yapılan işleri elbette söyleyeceğiz, kendi ilçe belediyelerimizin yaptıklarını övünerek söyleyeceğiz, hizmet ediyoruz biz onlar da hiçbir şey yapmıyorlar bunu kıyaslıyoruz. Algı çekmeyin yeter diyoruz algı operasyonlarına para vermeyin günahtır diyoruz. Hangi vicdan İstanbul’da 849 Milyon TL’yi ajanslara verip beni parlatın der ki? 

3 YILDA 73 MİLYAR TL BORÇLANDILAR. BU BORCU KİM ÖDEYECEK?

İstanbul’da Recep Tayyip Erdoğan’la başlayan 94’ten bugüne kadar 25 yıl içerisinde borçlanılan miktar 28 buçuk milyar TL. Senede ortalam Bir Milyar TL borçlanmış Bu arkadaşlar 3 yıl içerisinde 73 Mil yar TL borçlanma istemişler büyük bir kısmını da kullanmışlar bu nasıl bir anlayıştır. Bu borcu kim ödeyecek? Tamam senin gözün başka yerde kaçmaya çalışıyorsun da gelen adam ne yapacak günü geliyor bu borçların insan biraz daha tedbirli olur belediye başkanlığı yapmış biri olarak söylüyorum orada da pervasızca çok büyük paralar isteniyor peki bu paralar istenirken devletle ilintisi nedir Belli bir  limit var belediyelerin aşamayacağı kanun böyle çünkü buna her partili uyacak sen aşmak istersen olmaz kardeşim. Bir de hazine garanti versin gibi bir iddia da bulunuyorlar. Hazine hiç kimseye garanti vermiyor bu konuda çünkü onların da baktıkları makro açıdan Türkiye’nin borçlanma limitleri meselesinde sınırları ve hassasiyetleri var. Ancak özel projelerde hazine garantisinin önünü açılabiliyor. Teminat mektubu vermeden ben eski stad yerini yıkamadım kendi iktdarımızda. 75 BİN TL’lik teminat mektubu verdim. Onlar zannediyorlar ki kamu bankasına gideceğiz bize para verin diyeceğiz onlar da yağdıracaklar böyle bir dünya yok ne yazık ki.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARI İLE BULUŞMA

Biz 20 yıldır aktif olarak siyaset yapan ve ilk seçimlerden itibaren iktidar olan bir partiyiz. Eski belediye başkanlarımızın taleplerini görüşmek hem de Sayın Cumhurbaşkanımızla bir vefa yemeği olarak buluşturmak istedik.

İzlenme: 982
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar