ÖZÜR DİLEMEK YERİNE, İNKAR ETTİ!

ÖZÜR DİLEMEK YERİNE, İNKAR ETTİ!

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen Belediye Meclisinde Başkan Yağcı’ya Muhtarlarla Afyondaki toplantı giderlerini sorup “Orada referandumla ilgili yapmaya çalıştığınız bir konu var. Evetle ilgili” sözlerini inkar edip, yaptığı basın toplantısı ile Başkan Yağcı’nın konuyu saptırdığını iddia etti. Özgen muhtarlarla ilgili hakaret içeren söz söylemediğini ifade ederek: “Kamera kayıtları ve tutanaklar mevcut. Belediye meclis üyeliğinden istifa etmeye hazırız” dedi.

Mart ayı birleşimini takip eden muhabirimiz Sinan Önce’nin kaydettiği görüntüleri videodan izleyebilirsiniz.

İşte o tartışmalı muhtar polemiğine ait gazetemizin kayıtları:

CHP Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen: “Afyon Korel Otelde organizasyonu Belediye Başkanımızca yapılan toplantı giderleri nasıl karşılanmıştır?" 

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı: “Cebimden karşıladım bunları, oldu mu?” 

CHP’li Özgen : "Orada referandumla ilgili yapmaya çalıştığınız bir konu var. Evetle ilgili. Bu konuda da bilgiye sahibiyiz” 

Başkan Yağcı: “Bakın yine çok farklı bir algı yönetimine giriyorsun alttan alttan. Sanki biz muhtarlarımıza evet dedirtmek için bir yere gitmişiz gibi. Benim hiç bir muhtarım öyle haysiyetsizliği ve şerefsizliği kabul etmez. Hepsi onurlu, itibarlı insanlardır. Oraya biz muhtarlarımızı evet için götürmeye tenezzül etmeyiz, onlar da tenezzül etmezler” 

ÖZGEN SAPLA SAMANI KARIŞTIRDI!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen, Mart ayı belediye meclisinde yaşananlar ve Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar'ın gazetemizde yer alan "Kötü ve art niyetli" başlıklı açıklamasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

CHP Belediye Meclis Üyeleri Zafer Atasev ve Ayhan Arslan'ın da bulunduğu toplantıda konuşan Seyfi Özgen, 7 Mart Salı günü yapılan Belediye Meclis toplantısında verdikleri önergede sadece Afyon'da düzenlenen toplantının giderlerinin nasıl karşılandığını sorduklarını, Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın ise bu sorudan dolayı rahatsız olduğunu ve gündemi saptırarak, muhtarların "onursuz, şerefsiz, haysiyetsiz değildir" diye çıkıştığını söyledi. 

PEKİ MART AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA NE OLMUŞTU?

CHP grubunun "Afyon Korel Otelde organizasyonu Belediye Başkanımızca yapılan toplantı giderleri nasıl karşılanmıştır?" sorusuna Başkan Yağcı: "Cebimden karşıladım bunları, oldu mu?" diyerek cevap vermişti.

Bunun üzerine CHP'li Meclis Üyesi Seyfi Özgen: "Orada referandumla ilgili yapmaya çalıştığınız bir konu var. Evetle ilgili. Bu konuda da bilgiye sahibiz. Ben isterdim ki bu konuda birşeyler tartışacaksak muhtarlarımızın da olduğu, STK'ların da olduğu, siyasi partilerin de olduğu Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezimiz var. Evet mi hayır mı kim ne düşünüyorsa bu düşüncelerini medeni bir şekilde aktarmalılar. Size de bize de yakışan budur." şeklinde bir konuşma gerçekleştirmişti.

"MUHTARIM ÖYLE ŞEREFSİZLİĞİ KABUL ETMEZ!"

Özgen'in bu konuşması üzerine sinirlenen Başkan Yağcı: "Bakın yine çok farklı bir algı yönetimine giriyorsun alttan alttan. Sanki biz muhtarlarımıza evet dedirtmek için bir yere gitmişiz gibi. Benim hiç bir muhtarım öyle haysiyetsizliği ve şerefsizliği kabul etmez. Hepsi onurlu, itibarlı insanlardır. Oraya biz muhtarlarımızı evet için götürmeye tenezzül etmeyiz, onlar da tenezzül etmezler. Öyle bir metodla gidilmemiştir. Ama gündem bu konuda olduğu için biz muhtarlarımızla bu konuları da gerçekleştirdik. Yani bunu da hesap verme anlamında söylemiyorum. Sende bir organizasyon yaparsın alırsın belli bir grubu davet edersin kendi fikrini anlatırsın. O da ayrı birşey. " diyerek cevap vermişti. 

Yani Başkan Yağcı, Afyon'da düzenlenen toplantının giderlerinin nasıl karşılandığını sorusuna değil, CHP'li Özgen'in bu sorunun cevabını aldıktan sonra ki referandumla ilgili sorusuna sinirlenerek, bahsettiği cevabı verdi. 

CHP İl Binasında saat:11:40'da, CHP Belediye Meclis Üyeleri Zafer Atasev ve Ayhan Arslan'ın da bulunduğu toplantıda konuşan Seyfi Özgen, şunları dile getirdi: 

"Ben sizlerden başlamadan önce özür diliyorum. Yanlış anlaşılma olmuş. Aslında bizim 12'deydi basın açıklamamız. Parti emekçimiz dünkü toplantıyla saatleri karıştırdığı için sizleri erken getirmiş bulunduk. Sizlerden bende özür diliyorum. 

Bugünkü açıklamamızın konusu 7 Mart tarihinde geçen Bilecik Belediyesi Meclis Toplantısında gündeme gelen konuların ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın açıklamalarından sonra Muhtarlar Derneği Başkanı Sayın İlhami Çınar'ın basın açıklamalarını hep birlikte gördük. Bunlar karşısında bizim de bir açıklama yağma gereğimiz ortaya çıktı. 

Sayın Çınar, CHP meclis üyesi Seyfi Özgen'in CHP grubu adına Bilecik Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında vermiş olduğu soru önergesiyle Afyon'da gerçekleştirilen "Muhtarlarla Buluşuyoruz" adlı olağan muhtarlar toplantısı hakkında kötü ve art niyetli düşünceleri aktardığını, basın ve yayın kuruluşlarından öğrendik diye açıklama yapmıştır. 

Bizim belediye meclisi toplantısında verdiğimiz önerge 3 belediye üyemizin verdiği bir önergedir. Kişisel değildir. Benim grup sözcüsü olmam nedeniyle kişisel olarak şahsım hedef alınmıştır. Grup sözcüsü ben değil de diğer meclis üyesi arkadaşlarımdan biri açıklama yapsaydı günah keçisi o arkadaşlarımızdan birisi mi olacaktı?

Sayın Çınar şahsımı kötü ve art niyetli olmakla suçlamaktadır. Belediye Meclisi toplantısının yapılacağı gün beni büromda ziyaret ettiğinde bu konular gündeme gelmiş ve meclis toplantısında da gündeme geleceğini bilmektedir. Bunu inkar ederse büromdaki kamera kayıtları ve diğer misafirler şahittir. 

Biz önergemizde bu toplantının giderlerinin nasıl karşılandığını sorduk. Bakın üstüne basarak söylüyorum. Önergemizde bu toplantının giderlerinin nasıl karşılandığını sorduk. Belediye Başkanımız bizim sorumuzdan rahatsız oldu ve gündemi saptırarak muhtarlarım onursuz şerefsiz haysiyetsiz değildir diye çıkış yaptı. 

Biz bu toplantının bütün meclis üyelerinin, STK'ların ve siyasi parti temsilcilerinin katılmasıyla medeni bir şekilde tartışılmasının daha doğru olacağını beyan ettik. Hiç bir muhtarımızın onurunu incitecek ağzımızdan tek kelime çıkmamıştır. Özellikle vurguluyorum. Muhtarlarımızın onurunu incitecek tek kelime ağzımızdan çıkmamıştır. 

Biz bunların olacağını tahmin ettiğimiz için özellikle konuşulan şeylerin tutanaklara geçmesini ve kamera kayıtlarının olmasını istedik. Muhtarlarımızın şahsını incitecek tek kelime ettiysek kamera kayıtları ve tutanaklar mevcut olup, belediye meclis üyeliğiden istifa etmeye hazırız. Bizim orada muhtarlarımızın onurunu incitecek ağzımıdan tek kötü bir söz çıktıysa biz 3 tane belediye meclis üyesi, istifa etmeye hazırız. 

Ama bunların olmadığını, bu şekilde gelişmediğini böyle olduğunu iddia eden kişiler ne yapacaklar onu merak ediyoruz. 

Şayet birileri tarafından hazırlanıp eline verilen basın açıklaması metnin okuyan sayın İlhami Çınar bizlerden özür mü dileyecek, yoksa istifa mı edecek veya ithamlarına devam mı edecektir?

Geçtiğimiz yıl Bursa'da yapılan 'Ortak Akıl Toplantısı'nı da eleştirmiş ve bu toplantıya belediye meclis üyelerinin, STK'ların ve muhtarların davet edilmediğine bu toplantının neden Bursa'da yapıldığını CHP grubu olarak sorduğumuzda sayın İlhami Çınar ağzını açmamıştır. 

Ayrıca Afyon'daki toplantının siyasi amaçlı olmadığından bahsetmesine karşın fotoğrafta yer alan Ak Parti Merkez İlçe Başkanının, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanının, Ak Parti Söğüt Belediye Başkan adayının neden orada olduğunu da açıklaması lazım. 

Siyasi yaşamımda kimseden nokta kadar menfaat beklemedim ve siyasi geleceğim için de virgül kadar eğilmedim. Belediye Başkanımızla çalştığımız dönem ve öncesinde ne ticari bir talebim oldu, ne de birisinin işe yerleşmesi yönünde talebim gerçekleşti. Gönlüm ve vicdanım çok rahat.

Muhtar arkadaşlarımızla iyi kötü paylaştığımız şeyler olmuştur. Bugüne kadar hiç birini incitecek ağzımdam tek kötü söz çıkmamıştır. Israrla söylüyorum. Muhtarlarımı incitecek bir tek kelime söylediysem istifa etmeye hazırım. Onlar iyi ve güzel olan şeylere her zaman layıktır. Her yere de gidebilirler. Biz onlara niye gittiler diye bir ithamda bulunmadık. 

Son olarak Sayın Çınar'a şunu sormak istiyorum. İstiklal, Cumhuriyet, Gazipaşa, İstasyon ve Orhangazi Mahallelerinin olmayan muhtarlık binalarıyla ilgili ne çalışma yapmıştır? Kamuoyunu bilgilendirmesini diliyorum." dedi. 

ozur-dilemek-yerine-inkar-etti-1.jpg

İlgili Haberler

Bu haber toplam 3659 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum