ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

PARÇA BÜTÜNÜN HABERCİSİDİR

PARÇA BÜTÜNÜN HABERCİSİDİR

Üstat Necip Fazıl Kısakürek “Parça Bütünün Habercisidir” diyor.

Siz ufak gördüğünüz bir işi önemsemezseniz, her önemsemediğiniz parçalar bütün hale geldiğinde hakkından gelmekte yaşayacağımız olaylarla karşılaşabilirsiniz. İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinde yaşandığı gibi. Mühimsenmeyen seçim sonucunda iktidar partisi İl Genel Meclisinde muhalefete düştü. Parti her geçen gün derinden ızdırabını yaşıyor.

Geçen haftaki yazımda pazaryeri Ahmetler köyü ile merkeze bağlı Gülümbe Köyünde “Akıllı saat su sayacı” takılması husussunda yazmıştım. He iki olayın arkasında İl Özel İdaresi çıktı.

Gazetemizde ilk olarak Ahmetler Köyündeki olay gündeme getirildiğinde haber hazırlanırken muhabirimiz il özel idaresi yetkililerine olay nedir diye sorduklarında “Bizimle ilgisi yok, Pazaryeri İl Özel İdaresi Muhtarlarla yaptıkları toplantıda akıllı saat uygulamasına geçilmesi kararı almışlar, köy muhtarı onu uyguluyor” diyor.

Gelişmeler takip edildiğinde yetkilinin dedikleri doğru çıkmıyor. İl Özel İdaresi Ahmetler Köyü’ne kepçe gönderiyor, vatandaşın tapulu evinin önündeki kapılı bahçesine giriyor, vatandaşın suyunu kesiyor. Yine Gülümbe köyünde eleman gönderiyor, vatandaşın su sayacını söküyorlar. İl Özel İdaresi bu hareketleriyle vatandaşın nazarında Ak Parti iktidarını da zor durumda bırakıyor.

İl Özel idaresi sesini duyurmakta sıkıntı yaşayan halka karşı sert uygulamaları her zaman yapıyor.

2015 yılında köylerde kanunsuz yapıldığı gerekçesiyle 8 evi yıkıyor. 2016 yılında ne kadar yıkıldığını bilmiyoruz, yayınlamadılar. 

Sessiz, sakin vatandaşa yapılan yanlış uygulamalara karşı durmak görevimiz. İl Özel İdaresi maalesef yanlış yapan her kesime yetkilerini kullanıyor mu?

Bir tarafta akıllı saat uygulamasına destek verirken öbür tarafta esas yapması gereken işini yapmıyor. Bildiğiniz gibi Vali Konağı ihaleye çıkarıldı ihalenin 14. Maddesinde "Taşınmaz üzerinde bulunan binaların yıkılmasından sonra kiralayan tarafından yapılacak olan yapılar için alanı 300 m2’ yi geçmemek üzere en fazla iki katlı olarak projelendirilerek yapı malzemesi ve teknik şekil açısından idareden izin alınacaktır. İdareden izin alınmadan herhangi bir yapım işine başlanılmayacak, İdarenin İl Encümeni Kararı ile uygun gördüğü projeler için gerekli olan izin ve ruhsatlar ilgili makamlardan kiralayan tarafından alındıktan sonra yapım işine başlanılacaktır. Yapım işi projenin İl Encümenince onayından itibaren üç ay içinde tamamlanacaktır “ deniliyor.

Yani ihale şartnamesine göre en fazla iki kat olacak, yapı malzemesi ve teknik şekil açısından idareden izin alınacak. Demek istiyorlar ki ben malzemeyi göreceğim, yaptığın projeyi göreceğim, başla inşaata dersem başlayabilirsin, ben başlayabilirsin demeden başlayamazsın demek istiyor.

Gelinen son nokta ne, üç kat 1260 m2 bir bina. Ey İl Özel İdaresi, senin şartnamede koyduğun şartlara uygun malzeme alınmış mı? Bana gösterdiğin projeye uygun bina yapılıyor mu? diye kontrolünü yapsaydın bugünkü durumla karşılaşılır mıydı?

Ahmetler Köyü 30 km il merkezine, Gülümbe Köyü 6-7 km. Oralara gidip akıllı saat uygulaması mecburiyetine destek oluyorsun. Şehrin göbeğinde şartnamene uygun inşaat yapılıyor mu, kontrolüne gelince neden su koyuveriyorsun?

Böyle parçalar bütünleşirse Ak Parti İl Genel Meclis Başkanlığında yaşanan çooook olaylarla karşılaşır.

 

Bu yazı toplam 4043 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR