MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

Parti devleti mi, devlet partisi mi?

Parti devleti mi, devlet partisi mi?

Köşe yazılarımda fotoğraf kullanmayı çok sevmem ama, bu köşe yazımda fotoğraf kullanacağım. Çünkü yazımın konusu kullanacağım fotoğraf olacak.

19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle, Osmaneli ilçemizde, muhtarlarımızın günü münasebetiyle bir yemek verildi. Osmaneli Belediyesi İçmeler tesislerinde verilen yemeği, muhtemelen Osmaneli Belediye Başkanlığı verdi. Burada bir sorun yok. Vatandaşlarımızın her derdine koşan Muhtarlarımıza verilen yemek için her kim verdi ise ona teşekkür ediyorum.

Benim derdim Muhtarlarımıza verilen yemekte veya yemeğin masrafında değil. Benim derdim, vatandaşlarımızın oyları ile seçilmiş olan Muhtarlarımıza verilen yemekte, elime geçen bir fotoğrafta. Muhtarlarımıza verilen yemekte bir protokol masası hazırlanmış. Aslında bu masaya bile gerek yok ama neyse hadi birileri hazırlamış. Protokol masasında Osmaneli Kaymakamı, Osmaneli Belediye Başkanı, Osmaneli İlçe Emniyet Müdürü, Osmaneli İlçe Jandarma Komutanı, eğer geldiler ise Osmaneli Cumhuriyet Savcısı ve OsmaneliMahkeme Hakimi yer alır. Protokol denilince ilk akla bunlar gelir. Fakat elimize ulaşan fotoğrafta , Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı, Osmaneli Belediye Başkanının sol yanında. Yani Kaymakam, Belediye Başkanı ve Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı. Ak Parti Osmaneli İl Genel Meclisi üyesi bile, Ak Parti İlçe Başkanından sonra geliyor.

mehmet-erdem-kose-yazisi-foto.jpg

Bu Protokol düzenlemesini kim yaptı ise, herhalde ya Devlet geleneğinden haberi yok, ya da çok açık seçik Ak Parti’li birisi. Hiçbir siyasi partiye üye olmadan, siyasi parti propagandası yapmadan halk tarafından seçilmiş olan Muhtarların hem de kendi günlerinde oturması gereken protokol sandalyelerinde, İktidar Partisi İlçe Başkanının oturuyor olması, Devletin Partileştiğinin, Partinin Devletleştiğinin en büyük örneğidir. Benim sözüm Ak Parti İlçe Başkanına değil. Benim sözüm, onu oraya oturtan, Devletin örfünü, Adabını, Töresini bilmeyen, Üniversite okuyarak cahillliğini yok ettiğini sanan ama cahilliğin en daniskasını yapan Cahile dir. Eğer Ak Parti İlçe Başkanı o masaya oturtuluyorda, Osmaneli ilçemizde faaliyet gösteren diğer siyasi paritlerin ilçe başkanları o masada yer almıyorsa, işte vesayet sistemi budur. İşte Partinin Devletleştiği, Devletinin Partileştiğinin resmi budur. Ne yazık ki TC Devleti, 2016 yılından sonra Parti Devleti Haline dönüşmüştür. Hiç kimse kusura bakmasın. Ankara’da uygulanan tek adam sistemi, Osmaneli ilçemizde de uygulanmaktadır.

Uygulanan bu sistemin en yakın seçimde son bulacağından da hiç şüphem yoktur.

İşte; Bakalım O zaman bu tek Adam sistemciler ne yapacaklar? Allah Ömür Verirse Bekleyip Göreceğiz!

Hoşça ve Dostça Kalınız!
 

Bu yazı toplam 4034 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDEM Arşivi
SON YAZILAR