PAYİTAHT ABDULHAMİD'DEN BİLECİK'E TEŞEKKÜR

PAYİTAHT ABDULHAMİD'DEN BİLECİK'E TEŞEKKÜR

Osmanlı İmparatorluğu'nun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci ‘Ulu Hakan’ unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han’ın hayatının anlatıldığı “Payitaht Abdülhamid” dizisinin son bölümünde Bilecik'e özel teşekkür edildi. 

TRT 1'de yayınlanan ve Tarih Danışmanlığını Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin kurucu Rektörü Azmi Özcan'ın yaptığı “Payitaht Abdülhamid” dizisinin 12. bölümü yayınlandı. Yayınlanan son bölümde ise Bilecik'e özel teşekkür edildi. Dizinin sonunda: "Söğüt'deki Dedemiz Ertuğrul Gazi'nin türbesinde ecdada saygı nöbeti başlatarak büyük bir vefa örneği sergileyen Bilecik Valimize, Jandarma Genel Komutanımıza ve Bilecik Tugay Komutanımıza şükranlarımızla..." denildi. 

Bilindiği gibi Vali Süleyman Elban önderliğinde çalışmaları tamamlanan ve Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ile Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığının işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında Ertuğrul Gazi Türbesi 'Saygı Nöbeti' başlatılmıştı. Proje kapsamında Alp kıyafetli askerlerin tuttuğu nöbet yoğun ilgi görmüş ve ilimizin tanıtımına büyük katkısı olmuştu.

trt1-bilecik.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3797 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.