PAZARCILAR DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI!

PAZARCILAR DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI!

Bozüyük’te Salı pazarında toplanan pazarcılar dernek başkanlığı aracılığıyla bir açıklama yaparak yaşanan darbe girişimini kınadılar. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın da katıldığı basın açıklamasına Sebze, Meyve ve Pazarcılar Derneği Başkanı Tamer Çekirgeci, Tuhafiyeciler Derneği Başkanı Bülent Kılıç, yönetim kurulu üyeleri ve pazarcı esnafları katıldı.

Pazarcıların ortak basın açıklamasının ardından konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Demokrasinin önemine değinerek her yerde ve her koşulda mevcut yönetimlerin ve siyasilerin seçimle işbaşına gelmeleri gerektiğini söyledi. Yaşanan bu darbe girişiminin bazı kesimlerce hala bir tiyatro olduğu yönündeki söylem ve paylaşımlarını hayretle izlediğini kaydetti. Ayrıca yine bazılarının demokrasi nöbetleri ve verilen selalardan dahi rahatsız olduğu yönündeki paylaşımlarını gördüğünü ve üzüldüğünü söyledi. Vatan söz konusu olunca hiçbir siyasi farklılık gözetmeksizin herkesin vatanına sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Pazarcılar Derneği yaptığı açıklamada, “15 Temmuz’da yapılan darbe girişimine karşı yurt genelinde meydanlarda ülkesine ve milli iradeye sahip çıkan milletimiz, tankların önüne yatarak, gövdesini barikat yaparak darbenin püskürtülmesinde önemli bir rol oynamıştır.

Milletin iradesine karşı kalkışma yapan, Milletin Başkomutanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı, TBMM’ni ve Başbakanını, Milletin güvenliğini sağlayan Genelkurmayını ve MİT’ini bombalayan cuntacılar, hain emellerine ulaşma noktasında engel olarak gördükleri insanımızın iradesine darbe vurmaya kalkmış; sivil insanlara namlu doğrultmuş, kendi silah arkadaşını gözünü kırpmadan vurmuş, emniyet mensuplarını ve binaları yaylım ateşine tutmuş ve bunun sonucunda çok sayıda insanımızı hunharca şehit etmiştir. Vatanı işgale, devleti ele geçirmeye, millet iradesine ipotek koymaya yeltenenlere karşı 15 Temmuz akşamı hepimiz irademize sahip çıkmak için meydanlara koştuk. Ne yazık ki Türkiye genelinde aynı hassasiyetle darbenin püskürtülmesi için mücadele veren cesur ve şerefli pek çok vatan evladımızı şehit verdik. Destansı bir direniş örneği sergileyen, hainlerin önünde canı pahasına set oluşturan, kurumların işgal edilmesini engelleyen, milletin üzerine kurşun yağdıran asker görünümlü teröristlere geçit vermeyen şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Her zaman milli iradenin yanında yer alan, milli değerlerimiz doğrultusunda çalışmalarını yürüten, ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürümesi için çaba harcayan bir dernek olarak, milletine kurşun sıkan vatan hainlerini ve destekçilerini bir kez daha lanetliyor; gazilerimize acil şifalar, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

15 Temmuz ve 19 Temmuz arası 81 ilin meydanlarında; milletin imanına, özgürlüğüne, haklarına, hayatına kast eden vatan hainlerinin gerçekleştirmek istediği işgale karşı İstiklal Savaşı veriyormuşçasına mücadele eden bir millet vardı.

Bu darbe girişimi Türkiye’nin gücünden korkanların hain bir planı ve yıllarca milleti sömüren paralelin vesayet kurma inadıdır. Ama bu millet planlarını bozdu. Bu hainlerin yeni bir plan yapmalarına, yeni tezgâh ve kumpaslar kurmalarına izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin yolunun kesilmesine, yönünün değiştirilmesine geçit vermeyeceğiz.

Bugün demokrasi kazanmış, Darbe kaybetmiştir. Darbeye içerden ve dışarıdan destek veren tüm anti demokratik güçler hak ettikleri cevabı almıştır. Böylelikle, cuntacılara, darbeler dönemi açılmamak üzere kapatılmıştır. Darbeler döneminin kapanmasının en büyük mimarı da millettir, millet iradesidir. Hiç kuşkusuz, Türkiye Cumhuriyeti; demokrasiye ve Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak, tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir.

Demokrasiyi sahiplenme noktasında; pazarcılarımız da her zaman olduğu gibi, tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için daima Devletimizin ve Milletimizin yanında yer alacaktır. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurt sever vatandaşlarımıza bir kez daha Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı ve sabır diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Şehitlerimizin ruhu şad, makamları Cennet olsun” dedi.

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 1748 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.