"PEYGAMBERİMİZİ SEVMEK, O'NUN YOLUNDAN GİTMEKLE OLUR"

"PEYGAMBERİMİZİ SEVMEK, O'NUN YOLUNDAN GİTMEKLE OLUR"

Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Mevlit Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Müftü Akkuş, mesajında, Müslüman inancında ve ibadetlerinin temelinde sevginin daima ön planda olduğunu belirtti. 

Necati Akkuş, “Allah(c.c.)'a ve peygamberine olan sevgimiz, emirlerine uymak ve yasaklarından kaçınmakla mümkündür. Peygamberimizi canımızdan ve tüm sevdiklerimizden daha çok sevmek, ancak O’nun yolunda gitmekle olur. İşte bu sebeple, Hz. Peygamber’e gönülden inanan ashabı ondan gelen emirleri büyük bir teslimiyetle yerine getirdiler. O’na derin saygı duydular, derdine ortak oldular. Ayağına batacak dikene bile razı olmadılar. Hidayetin insanlara ulaştırılmasında, O’na her zaman maddi ve manevi destekte bulundular. 

Milletimiz de asırlardır Sevgili Peygamberimize derin bir muhabbet duymuş, O’nun doğduğu günü kutlu gece ilan ederek aziz hatırasını yâd etmek üzere çok sayıda manzum ve mensur eserler meydana getirilmiş, bir mevlit edebiyatı oluşmuş, bu maksatla merasimler tertip edilmiştir. Bu merasimler vesile edilerek milletimizin Peygamberimize olan sevgisi perçinleşmiş ve toplumuza O’nun sevgisi etrafında birlik ve beraberlik mesajları verilmiştir” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2661 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum