PM ÜYELERİNDEN BİLECİK'E ZİYARET

PM ÜYELERİNDEN BİLECİK'E ZİYARET

CHP Parti Meclisi üyeleri Ali Öztunç ve Mevlüt Dudu, CHP il örgütünü ziyaret etti.

CHP Parti Meclisi üyeleri Ali Öztunç ve Mevlüt Dudu, CHP il örgütünü ziyaret etti. CHP İl Başkanlığı'ndan düzenlenen programda partililer ile bir araya gelen Öztunç ve Dudu ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


İl Başkanı Metin Yaşar'ın açılış konuşmasının ardından söz alan Ali Öztunç, önümüzdeki yerel seçimleri kazanmak için partililerden söz aldı. Parti Meclisi üyesi ve aynı zamanda Hatay Milletvekili olan Mevlüt Dudu ise Bilecik'in parlamentoda iki milletvekili ile temsili için çalışmaya hazır olduklarını belirtti. 
CHP İl Başkanı Metin Yaşar'ın konukları takdimi ile başlayan program PM Üyesi Ali Öztunç'un konuşması ile devam etti. Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öztunç, hükümete ağır eleştirilerde bulundu. Hükümetin dış politikasını sert sözlerle eleştiren Öztunç, artan terör olaylarının sorumlusu olarak iktidarı işaret etti. 
Belçika'deki terör saldırısını anımsatan Öztunç, Belçika İçişleri ve Adalet Bakanı'nın istifa ettiğini belirterek,"Bizimkiler ne zaman istifa edecek bakalım! Ülkede haftada bir bomba patlıyor, kimse yerinden oynamıyor. Çünkü o koltuktan kalktıkları zaman başlarına nelerin geleceğini biliyorlar ve korkuyorlar. Siyasetçide ahlak olur, siyasetçide onur olur ama bunlarda yok. Türkiye'nin acilen dış politikasını değiştirmeye ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. 
Öztunç'un ardından konuşan Mevlüt Dudu ise Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasını değerlendirerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun Ensar Vakfı'na yönelik açıklamalarını eleştirdi. Bilecik'ten Bakan Ramazanoğlu'na seslenen Dudu bazı sorular yöneltti. 
Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasının kendisi açısından utanç göstergesi olduğunu dile getiren Dudu,"Türkiye'de işlemeyen hukukun bugün ABD'de işlemeye sokulması gerçekten bir hukukçu olarak bana utanç veriyor. Türkiye'de halının altına süpürülen, ört pas edilmeye çalışılan o hırsızlıklar bakın ABD'de nasıl ortaya çıkacak. Orada öyle ayakkabı kutusu, kol saati falan sökmez. Orada dünyanın tüm hukuk devletlerinde olduğu gibi sadece hukuk çalışır. O zamanda ne olacağını hep birlikte göreceğiz. ABD'de yürüyen soruşturma sonucunda Reza Zarrab'ın Türkiye'deki tüm suç ortakları deşifre olacaklar ve onlarda kurtulamayacaklar. Korkuyorlar, korkmakta da haklılar ama korkunun ecele faydası yok" şeklinde konuştu. 
Toplantı daha sonra basına kapalı şekilde bir süre daha devam etti. 

Bu haber toplam 1927 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum