Porland enerjisini GES’den alacak

Porland enerjisini GES’den alacak

Porland Porselen, Bilecik fabrikasındaki 37 bin metrekarelik alanda GES kurulumu için Dal Solar ile iş birliğine imza attı.

Porland Porselen, Bilecik fabrikasındaki 37 bin metrekarelik alanda GES kurulumu için Dal Solar ile iş birliğine imza attı.

Enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, küresel ısınma, karbon emisyonu, sosyal sorumluluk, sürdürülebilirlik gibi konulara önem veren Porland, iklim kriziyle mücadelesini bir yeni projeyle daha devam ediyor. Çevresel ayak izini azaltmak için GES’e yatırım yapan marka, Bilecik fabrikasındaki enerjisini yenilebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarından sağlamak amacıyla GES santrali kurulumu için Dal Solar ile iş birliği yaparak ilk adımı attı. GES projesi ile hem emisyon miktarını azaltmayı hem de enerji verimliliğini sürekli olarak iyileştirmeyi planlayan Porland bu proje ile çevresel etkileri en aza indirerek çevresel ayak izini azaltmayı amaçlıyor.

porland-enerjisini-gesden-alacak1.jpg

“Enerji krizi giderek daha da derinleşmekte”

Çevreyi değerli bir hazine olarak gördüklerini ve gelecek nesiller için en iyi şekilde korunması gerektiğine inandıklarını vurgulayan Porland Yönetim Kurulu Üyesi İmge Pamukçu, GES projesi ile Porland’ın sürdürülebilirlik vizyonunun bir adım daha ileriye taşındığını aktardı.

İmge Pamukçu sözlerine şöyle devam etti: “Bizler iklim değişikliği ile mücadele edebilmek için enerji, sera gazı ve hava emisyonları konularının yanı sıra su, sorumlu malzeme tüketimi, atık yönetimi ve biyoçeşitlilik gibi konularda çevreci ve verimli üretimin geliştirilerek, olumsuz etkilerinin düşürülmesini hedefliyoruz. Toplum ve çevre üzerinde minimum etki yaratmak için yasal gerekliliklerin uygulanabilir maddelerini sürekli olarak izliyor, geliştiriyor ve iyileştirirken, üretimin gelecekteki sürdürülebilirliği için maksimum verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlıyoruz. Tüm dünya için sorun olan enerji krizi giderek daha da derinleşmekte. Çevre dostu enerji anlayışımızla yeni GES girişimimizi duyurmaktan dolayı oldukça gururluyuz. Porland olarak GES projemizle birlikte yıllık tüketimimizin önemli bir kısmını buradan karşılayacağız.”

porland-enerjisini-gesden-alacak2.jpg

Kaynak:Kemal AYDEMİR

Bu haber toplam 2706 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.