PROTOKOL VE MUHTARLAR YEMEKTE BULUŞTU

PROTOKOL VE MUHTARLAR YEMEKTE BULUŞTU

19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri, il protokolü ve muhtarların katıldığı yemekte sona erdi.

Pelitözü Gölpark Çınar Bahçe'de gerçekleştirilen yemeğe; Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Mahalli İdareler Müdürü İsmail Hakkı Elmas,  Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ve muhtarlar katıldı.

Vali Tahir Büyükakın programda yaptığı konuşmada; bütün muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladığını belirterek, muhtarlık teşkilatının kuruluşu, geçmiş yıllardaki durumu ve günümüzde kavuştuğu değeri anlattı. 

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise muhtarlık teşkilatının toplumdaki yeri ve önemini anlatarak, şunları kaydetti:

protokol-ve-muhtarlar-yemekte-bulustu2.jpg

''Öncelikle toplanmamıza vesile teşkil eden Muhtarlar Gününün hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Muhtarlık, gerçekten demokrasinin temel taşlarından birisi ve önemli ama o kadar da gurur verici bir görev. Bulunduğun bölge ve alanda toplumun güvenini kazanarak, oranın sorunlarına bir sorumluluk çerçevesinde çözümler buluyorsunuz. Muhtarlık ve özellikle de köy muhtarlığının ne kadar önemli ve zor olduğunu biliyorum. Babası muhtarlık yapan birisi olarak, bu anlamda toplumsal yaşamdaki rolünüzü biliyorum. Dün muhtarlığı rastgele bir makam halinde göstermeye çalışanlar, bugün sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımıza vermiş olduğu önem ile birlikte gerçekte yönetim sistemi içinde zaten önemli olan ama algı noktasında zayıf olan bu teşkilat hak etmiş olduğu yere erişti. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin tüm bireylerine teşekkür ediyorum. İnşaallah memleketimiz birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde önümüzdeki hedeflere emin adımlarla yürüyecek. Sıkıntılarımız yok mu? Evet var, ancak bunları da birlik ve beraberlik içinde çözeceğiz. Hep birlikte lider ülke Türkiye'yi hep birlikte hak ettiği yere ulaştıracağız. Ben bu anlamda 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü tebrik ediyor, bütün muhtarlarımıza sağlık ve mutluluk dolu bir ömür diliyorum'' dedi. 

Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ise muhtarlara verilen değer ve yapılan güzel çalışmalar dolayısıyla başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve hükümet yetkilileri olmak üzere Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve diğer yetkililere teşekkür etti.

protokol-ve-muhtarlar-yemekte-bulustu3.jpg

Program, Vali Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından yirmi yılın üzerinde muhtarlık görevi yapan muhtarlara Teşekkür plaketi taktim etmesiyle son buldu.

 

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 2173 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum