Ramazan Atölyesi miniklerine iftar verildi

Ramazan Atölyesi miniklerine iftar verildi

Bilecik Müftülüğü tarafından Ramazan Ayölyesine katılan öğrenciler için iftar sofrası kuruldu.

Bilecik Müftülüğü tarafından Ramazan Ayölyesine katılan öğrenciler için iftar sofrası kuruldu.

Bilecik Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi Gençlik Kolları tarafından verilen iftara İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömerğlu, Ramazan Atölyesi sorumlusu Vaize Kudret Koçyiğit, Gençlik Kolları yetkilileri, Kur’an Kursu öğreticileri, çocuklar ve yakınları katıldı.

ramazan-atolyesi-miniklerine-iftar-verildi.jpg

Tekne orucu tutan çocuklar ezanla birlikte dua edildikten sonra oruçlarını açtı.

İftar sonrası konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Ayel Hacıömeroğlu çocuklara ve gençlere yönelik yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı.

ramazan-atolyesi-miniklerine-iftar-verildi1.jpg

“Ramaznın son günlerini yaşadığımız güzel bir iftar akşamında beraber olduk. Çocukların neşesi ve cıvıltısıyla beraber iftar açmak programımıza ayrı bir güzellik kattı. Çocuklar bizim gözbebeğimiz, geleceğimiz ve hayatımızın anlamı. Bilecik Müftülüğü olarak 4-6 yaş Kuran Kurslarımızla, hafızlık kurslarımızla ve camilerimizde yaz Kur’an Kurslarımızla çocuklarımıza güzel dinizmin bizlere emrettiği hasletleri öğretmeye çalışıyoruz. Ağaç yaşken eğilir bilinciyle çocuklarımızı, çağımızın hastalıklı ortamından kurtararak zihinleri bulanmadan ve dış virüslere maruz kalmadan sağlam bir inanç temelinde yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bugün burada güzel bir iftar sevinci yaşamasına vesile başta Vaizemiz Kudret Koçyiğit Hocamıza, Kurân Kursu hocalarımıza, Gençlik Kolları yetkililerimize, siz değerli velilerimiz ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

ramazan-atolyesi-miniklerine-iftar-verildi2.jpg

Program akabinde Ramazan Atölyesi çalışmalarına destek olan gönüllülere ve TDV Gençlik Kolları Gönüllülerine hediye verildi.

Çocuklara Hacivat- KaraGöz oyunları izletilen program çeşitli etkinlikle sona erdi.

ramazan-atolyesi-miniklerine-iftar-verildi3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 617 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.