MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

REFERANDUM ÇALIŞMALARININ KRİTİĞİ -1-

REFERANDUM ÇALIŞMALARININ KRİTİĞİ -1-

Mücahid ERDAL

Referandum çalışmaları sürecinde Poyraz CHP’ye fena yüklendi. Milletin huzurunda referanduma neden evet ve hayır dediklerini tartışmaya davet eden Poyraz resmen meydan okudu. Ardından gazetelerde yer alan son dönem CHP’den Bilecik Belediye Başkan Adayı Av. Faik Akarkarasu’nun açıklamalarına “Eğer CHP’yi temsil ediyorsa o da olabilir” diyen Poyraz “Kılıçtaroğlu dahil gelsinler niye hayır dediklerini anlatsınlar, vatandaş görsün bakalım” dedi.

Milletvekili Poyraz, Kandil’de Apo ile kucak kucağa poz veren, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten, BDP’den referanduma evet demelerini beklemediklerini, hayır cephesinde yer alan CHP ile yıllarca zihniyet açısından birbirine rakip MHP’nin aynı safta yer almasını yadırgadığını açıklamış ve MHP tabanını aydınlatacaklarını söylemişti. Bu açıklamanın üzerine MHP İl Başkanı Mesut Tekin “Aydınlık nerede, sen neredesin” başlıklı yazılı açıklama yaptı.

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ise ilçelerde ve merkezdeki “hayır” çalışmalarını devam ettirirken klasik söylemlerin dışında Ak Parti’nin yargıyı ele geçireceğini ve imam hatip mezunu kişileri atayacağı ve Ak Parti’nin darbecilerle el ele kol kola olduğu yönündeki iddiaları dikkat çekti. Ancak Ak Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın meydan okumalarına karşılık “Evet nerede ve ne zaman istiyorsan seninle her ortamda tartışmaya hazırım” diyemedi.

CHP’nin bu resti göremeyişi vatandaş nezdinde puan kaybetmesine vesile oldu diyebilirim. Bilecik’ten çıkacak oy oranları başta milletvekilleri olmak üzere tüm seçilmişler için büyük bir önem taşıyor.

Referandumdan 8 ay sonra genel seçim var. Muhtemelen milletvekilleri Bilecik’ten tekrar aday olmak isteyecekler. CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’de, Ak Parti Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz’da kendi cephelerinden Bilecik’te Türkiye ortalamasının üzerinde oy olmak istediğinden eminim. Türkiye ortalamasının üzerinde oy almak genel merkez nezdinde güçlü olduğunu ispatı niteliğini taşırken Türkiye ortalamasının altında oy almak da tabiî ki milletvekili için iyi bir sonuç olmayacaktır.

Referandum kesinlikle bir güven oyu, hesaplaşma olmadığı aşikar olsa da, referandumun içeriğine bakmaksızın vatandaşların çoğu siyasilerin davranışlarına, icraatlarına göre referandumda oy kullanacağı da bir gerçek.

Milletvekilleri il genelinde bu değerlendirmelere maruz kalacak iken yereldeki siyasiler için ne tür değerlendirmeler olacak. Bilecik merkezden çıkacak oylar Belediye Başkanı Selim Yağcı için, Bozüyük’ten çıkacak oylar Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu için, Pazaryeri,, Söğüt, Osmaneli, Gölpazarı, Yenipazar ve İnhisar’da çıkacak oy oranları buradaki belediye başkanları için bir kriter olur diye düşünüyorum. (Referandum çalışmalarının kritiği yarın devam edecek)

Bu yazı toplam 1168 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR