REFERANDUM SONUÇLARI BASIN MASASI'NDA

REFERANDUM SONUÇLARI BASIN MASASI'NDA

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası'nda referandum sonuçları masaya yatırıldı. Programa, Sedat Bayam, Mehmet Erdem ve Serkan Yıldırım konuk oldu. Bilecik'in il merkezi ve ilçe sonuçları değerlendirildi.

Mücahid Erdal'ın sorularını cevaplayan yorumcular zaman zaman birbirleri ile tartıştı. Sedat Bayam ile Serkan Yıldırım arasında yaşanan karşılıklı söz düellosu programın hararetini yükseltti. 

Siyasilerin gazetemize yaptıkları referandum değerlendirmeleri üzerinden görüşlerini dile getiren program konukları, kendi pencerelerinden referandumun artılarını ve eksilerini anlattı.   

Sedat Bayam, 16 Nisan'da gerçekleşen referandumun bir seçim olmadığını, kazanan ya da kaybeden olarak nitelendirmenin yanlış olacağını ifade etti. AK Parti Milletvekili Halil Eldemir'in CHP'nin şer odaklarıyla birlikte hareket ettiği yönündeki sözlerini eleştiren Bayam, Kasım ayında erken seçim olabileceğini söyledi. 

Mehmet Erdem ise MHP seçmeninin genel merkezin talimatlarına uymadığını, hem ülke genelinde hem de ilimizde büyük oranda 'Hayır' yönünde oy kullandıklarını kaydetti. AK Partili siyasilerin ilimiz sonuçlarına ilişkin tahminlerinde büyük yanılgıya düştüğünü dile getiren Erdem, Bilecik'in yakaladığı yüksek katılım oranının gurur verici olduğunu belirtti. 

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım ise ilimiz genelinde çıkan yüzde 49 oranındaki 'Evet' oylarının kötü bir netice olmadığını dile getirdi. Eski seçimlerle kıyaslandığında ülke geneli 'Evet' oyları ortalaması ile ilimiz geneli 'Evet' oyları arasındaki 2 puanlık farkı gelişme olarak nitelendirdi. 

FACEBOOK CANLI YAYINI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Referandum sonuçlarının değerlendirildiği Basın Masası programını gazetemizin facebook sayfası üzerinden canlı yayınladık. Canlı yayınımıza ilgi oldukça yüksek olurken, yayın esnasında 2 bin'in üzerinde görüntülenme gerçekleşti. 

Basın Masası'nın ayrıntılarını videodan izleyebilirsiniz. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 28020 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum