MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

SABRIN SINIRLARI ZORLANIYOR

SABRIN SINIRLARI ZORLANIYOR

İŞİT’i bahane edip bazı kentlerimizi savaş alanına çevirmeye çalışanlara karşı halkın sabrı taşıyor. Bir çok şehrimizi savaş alanına çevirenlere karşı yapılan müdahalelerin cılız kalışı PKK sempatizanlarının iştahını kabartıyor.

Aynı hareketlerin yarısını bile dağda yapmaya cesaret edemeyen bu kişilere karşı sert tedbirlerin alınmayışı hükümetten önce halkı isyan noktasına getirdi.

Yapılan bir çok olaylara rağmen ‘açılımı baltalatmam’ politikası güden hükümet, geç kalınmış yeni düzenlemelere el atmaya başladı. Yıllardır sokakları savaş alanına çevirmeye çalışan PKK sempatizanları yüz buldukları HDP’nin arkasına sığınarak dağda yapamadıklarını şehirlerde uygulamaya çalışmakta. Kobani halkına karşı her türlü insanlığı yapmış olmasına karşın Türkiye Cumhuriyetine karşı yapılan sokak eylemlerine, hükümet tarafından cılız hamlelerle savuşturmaya çalışmak olmadı, olmuyor.

Çözüm sürecinin tek taraflı olmaması gerektiğini daha önceki yazılarımda vurgulamış ve verilen tavizlerin doğru olmadığını yazmıştım. PKK kendi sempatizanlarını bile artık dağa çıkartmaya çalışmasına gerek görmeyip, çeşitli bahanelerle sokağa salıyor. Dağda yapmaya çalıştıklarını son yıllarda şehirlerde daha beterini yapmaya başladılar. Dağda bir kurşunla ölüm tehlikesi altında yaşayacak olan terörist, şehirde yaptığı uygulamayla karakolda ifadesi alınıp, gönderilmesi onlar açısından da daha kolay bir yöntem olmaya başladı.

Polisin, askerin eli kolu bağlı taşlardan, molotoflardan sakınmaya çalışması ne derece rencide edici bir durum olduğunun farkındalar. Polise yapılan bu saldırılarla meydan okumaya çalışan teröristlere karşı ise halk hükümetten daha çok tepki göstermeye, ‘niye vurmuyorsun’, ‘polisimizi bu duruma niye düşünüyorsun’, ‘bu kadar insaf fazla’ isyanı hükümeti geç kalınmış yeni arayışlara itti.

Halkın düşüncesinin gerisinde kalan hükümet nihayet bu konuda adım atmaya başladı ve polise ‘Almanya modeli’ denilen yeni yetkiler vermeye başlayacak.

Zamanında taş atarak başlayan bu eylemler, daha sonra molotof atmayla devam etmişti. Son gördüğümüz eylemlerde ise silahlar çekilmeye başlandı.

Hükümetin bu zamana kadar yürüttüğü sokak olaylarındaki cılız tavrı, zamanla artarak bu noktaya geldi. Geç kalınmış yeni uygulamalarla, bu olaylar sona erdirilir.

Açılım politikasını sonuçlarını sabırla bekleyen halkın, sabrın sınırlarını zorlanmaya başladı.

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 1465 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR