Sadık Kaya seçimlerde aday olacak mı?

Bilecik Belediye Başkanı Sadık Kaya, 31 Mart Yerel Seçimlerinde aday olup olmayacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilecik Belediye Başkanı Sadık Kaya, 31 Mart Yerel Seçimlerinde aday olup olmayacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sadık Kaya, yaptığı açıklamada, belediye meclisinde yapılan seçimle göreve geldiğini anımsatarak 31 Mart’a kadar görev yapacağını ve seçimlerde aday olmayacağını bildirdi.

Kaya, “Sizlerin oyları ve belediye meclisi üyelerimizin taktirleriyle Bilecik Belediye Başkanı olarak seçildim. Sizlere sadece 2 ay hizmet etme imkanına sahip olacağım. Önümüzdeki seçimlere de belediye başkanlığına aday değilim. Tek isteğim bu süre zarfında Bilecik ve Bileciklilere hayırlı hizmetlerde bulunmaktır. Bu sürede tüm siyasi partilere eşit mesafede olacağımızı bilmenizi istiyorum.” şeklinde konuştu.

sadik-kaya-adayy1.jpg

BAŞKAN KAYA’DAN SEÇİM PROPAGANDA GÖRSELLERİNİN ASILMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bilecik Belediye Başkanı M. Sadık Kaya, muhtar ve belediye başkanı adaylarının kendilerine ait seçim propaganda ilan görsellerinin asılması hakkında kamuoyunu bilgilendirici açıklama yaptı. İlan görsellerinin nerelere ve ne şartlarda asılacağı hakkında Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan kararlar olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Sadık Kaya, hiçbir muhtar adayı ve belediye başkanı adayına karşı art niyetli olmadıklarını kaydetti.

Bilecik Belediyesi’nin hiçbir muhtar ya da belediye başkan adayına karşı art niyetli olmadığını anlatan Sadık Kaya, “Bu konuda daha önce mecliste yaptığı konuşmada sayın Melek Mızrak Subaşı, belediyemizden izin alınması gerektiğini vurgulamıştı. YSK kararlarının uygulanmasında yerel yönetimler olarak belediye ve ilgili birimleri gerekli katkıları sağlar. Bilecik belediye başkanlığı olarak bizler de YSK seçim kararlarına ilişkin belirtilen yerler dışında, ancak il ve ilçe seçim kurullarınca gösterilecek yerlere asılabileceği konusunda gerekli bilgilendirici açıklamaları yaptık.’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Bu haber toplam 508 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.